Premjeras: nesvarbu, ar A.Gelūnas turi partijos bilietą

Premjeras Andrius Kubilius teigia kultūros ministrą Arūną Gelūną vertinantis kaip savo srities profesionalą ir pabrėžia, jog nesvarbu, ar jis turi „partijos bilietą“.

Pirmadienį A.Gelūnas pranešė atmetęs jį į ministro postą delegavusios Liberalų ir centro sąjungos pirmininko pavaduotojo Arūno Valinsko raginimą atsistatydinti. Ministras taip sakė esantis pasirengęs svarstyti galimybę dirbti mažumos Vyriausybėje, jei jį delegavusi partija trauktųsi iš valdančiosios koalicijos.

Kalboms apie liberalcentristų pasitraukimą iš koalicijos aprimus A.Gelūnas atsidūrė dviprasmiškoje situacijoje.

„Aš čia nematau jokios probleminės situacijos, tikrai vertinu Arūną Gelūną kaip aukšto lygmens profesionalą, gebėjusį ministro pareigose pelnyti plačios kultūrinės bendruomenės paramą. Ministro profesionalumas yra tai, ką aš, būdamas ministru pirmininku, vertinu. O kokį partijos bilietą turi ar neturi iš viso, mano įsitikinimu, tikrai yra ne pats svarbiausias dalykas“, - antradienį šią situaciją Lietuvos radijui komentavo A.Kubilius.

Jis paragino, koalicijos partnerius suvokti atsakomybę už Vyriausybės darbo stabilumą ir pridūrė, kad „energija prieš rinkimus gali būti išlieta kur nors kitur“.
Premjeras taip pat sakė nesvarstęs, kas laikinai vadovaus Vidaus reikalų ministerijai, nes kol kas nėra gavęs atsistatydinti pažadėjusio dabartinio jos vadovo Raimundo Palaičio pareiškimo.

„Manau, kad štai iš šios skausmingos istorijos visi turime pasimokyti. Ir reputacija, ir profesionalumas, ir gebėjimas būti nepriklausomam nuo įvairių interesų grupių yra būtinos sąlygos, kurios leistų vidaus reikalų sistemą gražinti į konstruktyvią ir veiksmingą būseną“, - būsimam VRM vadovui svarbias savybes vardijo A.Kubilius.

R.Palaitis pirmadienį Prezidentūroje pranešė atsistatydinsiantis, nes nenori trukdyti Vyriausybės darbui. Ministro pasitraukimo siekė didžiausia valdančioji partija Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, jie nepatenkinti R.Palaičio sprendimu vasario viduryje skubiai atleisti du Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Menas

Menas portretas
Gelūnas yra vienas iš rimčiausių specialistų ir ministrų.

Kamanė

Kamanė portretas
Man visada buvo šlykštu kai pasikeitus valdžiai gerą vadovą išvydavo kaip šunį net ačių nepasakę.

tai

tai  portretas
tai kad jis nepatikimas ekstremalioje situacijoje jis bega i prieso puse
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių