Premjeras nepastebėjo nereikalingo ministerijų išlaidavimo

Premjeras Andrius Kubilius pateisina šimtatūkstantines išlaidas ministerijų darbuotojų kvalifikacijai kelti - jo teigimu, Lietuvai pirmininkaujant Europos Sąjungai (ES), gali tekti spręsti sudėtingus klausimus ir tam būtina pasiruošti.

„Aš noriu priminti, kad pirmininkavimas nėra tiktai, kaip mes čia kartais pajuokaujame, raudono kilimo nutiesimas link Valdovų rūmų, kur daugelis renginių vyks, bet tai yra ir gebėjimas vadovauti, pirmininkauti 27 šalių atstovų darbo grupėms ieškant sutarimų, ieškant sprendimų“, - trečiadienį žurnalistams sakė premjeras.

„Aš tikrai nežinau ir nesu pastebėjęs kokio nors nereikalingo išlaidavimo. Viskas yra daroma pagal pasirengimo pirmininkavimui planą, yra labai aiškiai įvardinta, kas turi būti padaryta ir kaip tai turi būti finansuojama. Žmonių pasirengimas, žmonių kvalifikacija, įgijimas reikalingų derybinių kvalifikacijų, tos srities, kuriai teks pirmininkavimo metu pirmininkauti, visų žinių įgijimas, yra labai svarbus“, - sakė jis.

Dienraštis „Lietuvos žinios“ trečiadienį informavo, kad ministerijos per pirmąjį 2012-ųjų pusmetį darbuotojų kvalifikacijai kelti išleido daugiau kaip 720 tūkst. litų valstybės biudžeto bei Europos Sąjungos (ES) lėšų.Premjeras pabrėžė, kad šalia ES darbotvarkėje gali būti „pakankamai sudėtingų klausimų“.

„Pavyzdžiui, žiūrint į dabartinę eurozonos situaciją galima prognozuoti, kad problemos iki mūsų pirmininkavimo pradžios nebus išsisprendusios, arba bent jau nebus visiškai išsisprendusios, tai tokiu atveju mums gali tekti pirmininkauti tokių klausimų sprendimų paieškai. Arba gali būti nebaigtos derybos dėl naujos finansinės perspektyvos. Čia iš patirties žinome, kad tokios derybos yra visada labai karštos, sudėtingos ir sugebėti ir darbo grupėse, ir bendrai rasti tinkamus sprendimus yra darbas, kuris reikalauja tikrai gero pasirengimo“, - aiškino premjeras.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, daugiausia pinigų darbuotojų mokymams - 215,5 tūkst. litų biudžeto ir ES lėšų - išleido Vidaus reikalų ministerija.Mažiausiai lėšų darbuotojams mokyti skyrė Ministro pirmininko tarnyba - tik 643 litus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

romas

romas portretas
kaip gali pastebeti ,toks toki bet pastebi tauta kaip gyvena ministrai ir dar verkia

saulynas

saulynas portretas
andrius kubilius,kovotojas su krize,dirzu verzejas,tik jau ne per liemeni,o per kakla,tiesiog didvyris.ooo,iseidami jie cia dar daug ko nematys!!! tik pons kubiliau,i pareigas reikia skirti ne lojalius,o stipriai kvalifikuotus,tada nereiks kelti kvalifikaciju. jei si man pamastyma perskaitys zmones,tai daug zmoniu pamastys,kad per jus ir i jus panasius,daugumastipriai paruostu zmoniu turinciu po kelis issilavinimus,net su vakaru valstybiu aukstuju mokyklu diplomus,stebi,kaip jusu del koaliciju,del lojalumo ar kitu priezasciu skirti pusdebiliai kelia kvalifikacijas,o normalus zmones lietuvoje neturi darbo atitinkancio ju mentaliteta,issilavinimus ir sugebejimus dirbti.taigi sekmes ir toliau nematant!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių