Premjeras neneigia, kad A.Čaplikui gali tekti trauktis

Premjeras Andrius Kubilius lauks teisėsaugos institucijų pateiktos išsamesnės informacijos apie pastarąjį korupcijos skandalą Sveikatos apsaugos ministerijoje, tik tuomet spręs, ar ministras Algis Čaplikas gali likti savo poste.

Trečiadienį lankydamasis Kišiniove su vizitu A.Kubilius žurnalistams sakė kol kas beveik nieko nežinąs apie Sveikatos apsaugos ministerijoje kilusį galimo aukštų pareigūnų kyšininkavimo skandalą, „tik tiek, kiek žiniasklaida pranešė“. Todėl grįžęs į darbą Vilniuje ketvirtadienį ministras pirmininkas planuoja iš Specialiųjų tyrimų tarnybos ir kitų teisėsaugos institucijų gauti informaciją apie šį skandalą.

„Aš esu ne kartą kartojęs, kad norėčiaus sulaukti informacijos iš teisėsaugos institucijų apie visą tą reikalą, ką aš tikiuosi pavyks gauti, nepakenkiant pačiam tyrimui. Ne tai kad jos galutinius sprendimus pateiktų, bet tik praneštų, koks čia reikalas yra“, - teigė premjeras.

A.Kubilius sakė negalįs vertinti ministro A.Čapliko galimo vaidmens šiame korupcijos skandale: „Šiandien aš kol kas nieko nežinau apie visą tą reikalą ir aš negaliu vertinti“.

Premjeras tvirtino tik susipažinęs su gauta teisėsaugos informacija susitiks su sveikatos apsaugos ministru ir jiedu pasikalbės apie galimą politinę A.Čapliko atsakomybę. „Ministras yra patyręs politikas, jis yra pasakęs, kad jis prisiima visą politinę atsakomybę. Kai bus informacija, tada kalbėsimės su pačiu ministru ir žiūrėsim“, - kalbėjo A.Kubilius, atsakydamas į klausimą, ar nederėtų A.Čaplikui jau dabar rašyti atsistatydinimo pareiškimą.

Bet premjeras iš principo neatmetė galimybės, kad sveikatos apsaugos ministrui gali tekti trauktis.

Iš vizito Moldovoje A.Kubilius grįžta jau trečiadienio vakarą, tačiau neplanuoja tą pačią dieną susitikti su A.Čapliku. Toks susitikimas galimas kitą dieną.

Praėjusią savaitę Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai darbo vietoje sulaikė sveikatos apsaugos viceministrą Artūrą Skiką, įtardami jį iš vienos viešosios įstaigos vadovo reikalavus ir paėmus 20 tūkstančių litų kyšį. A.Skikas sulaikytas dviem savaitėms.

Neatmetama, kad ši kyšininkavimo byla gali būti susijusi su valdančiąją Liberalų ir centro sąjunga, kuri delegavo ir viceministrą A.Skiką, ir ministrą A.Čapliką. Tirdami bylą pareigūnai šiomis dienomis apklausė A.Čapliką ir kitus liberalcentristų vadovus.  


Šiame straipsnyje: čaplikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių