Premjeras kritikuoja reformai besipriešinančius universitetus

  • Teksto dydis:

Premjeras Saulius Skvernelis ragina universitetus neprieštarauti Vyriausybės planams pertvarkyti aukštojo mokslo institucijų tinklą.

Pasak jo, reformai prieštaraujantys Šiaulių universitetas arba Lietuvos sporto universitetas (LSU) turėtų pabandyti pakilti aukščiau asmeninių institucijos interesų.

„Emocijos, matyt, neišvengiamos, jos bus visą laiką ir turi būti, bet kada girdi tiktai klyksmą matant savo kėdę, savo pozicijas, save asmeniškai, ir sakai, kad nieko mes nedarysime, nes taip turi būti – su universitetais tą situaciją turime, kaip pavyzdžiui, Šiaulių universitetas sako, kad nieko nereikia daryti, tegu yra taip, kaip yra. Šiandien taip pat Kūno kultūros universitetas (LSU) parašė peticiją ant trijų lapų: nieko nedarykime, mes turime būti tokie, kokie esame, ir taškas, ir nelįskite prie mūsų (...). Jeigu mes nepakilsime nuo savo kėdės nors per sprindį, mes nieko nepadarysime, tik apsimesime, kad kažką sprendžiame, bet spręs visi kiti už mus ir mes visi vaikščiosime su ištiesta ranka“, – ketvirtadienį susitikime su mokyklų pedagogais sakė S.Skvernelis.

Premjeras su švietimo ir mokslo ministre Jurgita Petrauskiene praėjusią savaitę Vyriausybėje žurnalistams pristatęs planuojamą aukštojo mokslo tinklo pertvarką sakė, kad Lietuvoje galėtų likti iki penkių universitetų, nors pabrėžė, kad tai nėra galutinis skaičius. Ministrė taip pat sakė, kad pertvarka neturėtų liesti menų, karo akademijų, kunigų seminarijos.

Tai sukėlė kai kurių politikų susirūpinimą, kad bus naikinami regionuose veikiantys universitetai.

Būtinybę išsaugoti Šiaulių universitetą pabrėžė valdančiųjų „valstiečių“ koalicijos partnerių socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius.

„Jau praėjusiais metais lankydamasis Šiaulių universitete teigiau, kad universitetas turi išlikti. Ši mano nuostata nepasikeitė ir nesikeis“, – ketvirtadienį socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė A.Butkevičius.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 14 valstybinių universitetų bei kelios dešimtys kolegijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

policija viską gali

policija viską gali portretas
Kas kas, o Skvernelis tikrai žino kaip pertvarkyti universitetus. Jis juk PROFESIONALAS.

fggf

fggf portretas
Gal kažkiek ir reikia pakoreguoti aukštąjį mokslą, bet nemanau, kad taip drastiškai sumažinus jų skaičių, kažkas pasikeis į gera, jei jie bus sujungti, tiesiog kuo didesnis junginys, tuo daugiau jame betvarkės ir nesužiūrėjimo. O neleisti studijuoti norintiems už savo pinigus, būtų nesąmonė. Jau geriau daugiau išsilavinusių žmonių, nei bukų darbininkų.

Manau, kad

Manau, kad portretas
reforma būtina. Universitetų skaičių mažinti REIKIA, tiksliau jau seniai reikėjo. Negali būti bemoksliai, beveik neraštingi su aukštuoju išsilavinimu. Tai aukštojo mokslo devalvacija..... Filosofuoti ir išvedžioti visaip galime - realybė yra APVERKTINA. Valstybės lėšos su ŠITIEK universitetų eina kaip į balą......
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių