Premjeras: generalinis prokuroras nesprendė problemų

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius įsitikinęs, kad prokuratūros sistemoje egzistuoja daug problemų, kurių nesistengė spręsti atsistatydinęs generalinis prokuroras Algimantas Valantinas.

Pirmadienį žurnalistams komentuodamas praėjusį penktadienį paskelbtą žinią, kad A.Valantinas traukiasi iš užimamų pareigų, premjeras tvirtino tikįs, kad Seimas pritars šiam generalinio prokuroro sprendimui. „Tikiuosi, Seimas tam pritars, kaip ir Prezidentė pritarė“, - sakė A.Kubilius.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė dar penktadienį pasirašė dekretą, kuriuo teikia Seimui A.Valantino atsistatydinimą. Neatmetama, kad šis dekretas bus svarstomas šį ketvirtadienį vyksiančioje vienos dienos neeilinėje parlamento sesijoje.

A.Kubilius pareiškė, kad generalinis prokuroras ir jo pavaduotojai nesiėmė spręsti sistemos problemų. „Be abejo, yra daug sisteminių klaidų, taisytinų momentų. Tikrai nebuvo pakankamai noro ir atsakomybės spręsti tas problemas. Tuo užsiims nauji vadovai“, - sakė premjeras.

Jis tikisi, kad pavyks pakankamai greitai rasti naują kandidatą į generalinius prokurorus. „Dabar bus ieškoma naujų vadovų. Lietuvoje nėra stokos dorų, atsakingų ir sąžiningų pareigūnų, kurie galėtų užimti tas pareigas“, - kalbėjo A.Kubilius.


Šiame straipsnyje: Valantinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių