Premjeras iš ES užsienio reikalų ministrų tikėjosi „stipresnių“ sprendimų dėl Rusijos

Premjeras Algirdas Butkevičius iš šią savaitę vykusio Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrų susitikimo tikėjosi, jo žodžiais, stipresnių sprendimų dėl sankcijų Rusijai.

„Aš esu labai nustebęs užsienio reikalų ministrų posėdžio rezultatais. Posėdis vyko dvi dienas ir praktiškai joks sprendimas nėra priimtas. Tos diskusijos buvo labai keistos, vakar man teko kalbėti  su užsienio reikalų ministru, jis painformavo, kad pasiūlymų buvo rimtų, gerų, bet kai kurios šalys turėjo kitą poziciją ir neleido priimti tų sprendimų“, - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė premjeras.

„Aš tikėjausi, kad bus truputį kitokie sprendimai, stipresni“, - į klausimą, ar jį nuvylė ES reakcija, atsakė Vyriausybės vadovas.

ES šalių užsienio reikalų ministrai pirmadienį sutarė išplėsti sąrašą asmenų ir subjektų, kuriems bus taikomos sankcijos dėl vaidmens per Ukrainos krizę. Tačiau ministrai susilaikė nuo griežtesnių priemonių prieš aukščiausių ES, JAV, Rusijos ir Ukrainos pareigūnų susitikimą ketvirtadienį Ženevoje.

Sąraše asmenų, kuriems taikomos sankcijos, šiuo metu yra 33 ukrainiečių ir rusų pareigūnai bei verslo magnatai, tarp jų grupė Rusijos prezidento Vladimiro Putino artimos aplinkos žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
čia tik mūsų valdantieji gali daryti "stipresnius" sprendimus, nes nesirūpina savo šalies gerove, o užsiima pliku politikavimu, kai kitos šalys į viską žiūri atsakingai ir pamatuotai. Taip, kad geriau jau mokytųsi valdantieji iš užsienio partnerių, užuot smerkę juos...

l.a.

l.a. portretas
Vat premjero prievolė rūpintis Lietuvos žmonių gyvenimu. jau vimdo nuo tos ukrainos. Lietuvoj gyvenu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių