Premjeras balsuotų už komisiją dėl N.Venckienės neliečiamybės

Premjeras Andrius Kubilius sako Seime balsuosiantis už tai, kad būtų sudaryta komisija, svarstysianti prokurorų prašymą panaikinti Kauno apygardos Civilinių bylų skyriaus teismo teisėjos Neringos Venckienės teisinę neliečiamybę.

„Prokurorų kreipimąsi Seimas svarstys kaip ir visus analogiškus kreipimusis - bus speciali Seimo narių komisija, kuri apsvarstys prokurorų argumentus. (...) Balsuosiu už tai, kad būtų sudaryta komisija, komisija turės galimybę išklausyti visus argumentus ir tada pateikti Seimui savo išvadą“, - interviu Žinių radijo laidai „Pozicija“ ketvirtadienį sakė premjeras.

„Matyt, kad teisėjos veiksmai ir elgesys pastaruoju laikotarpiu tikrai leido prokurorams arba privertė prokurorus imtis tokių veiksmų, ir šioje vietoje prokurorų argumentai bus objektyviai ir rimtai svarstomi“, - sakė A.Kubilius.

Jis patikino, kad nėra jokių nerimą keliančių žinių apie N.Venckienės globotą jos dukterėčią, prieš savaitę perduotą mergaitės motinai Laimutei Stankūnaitei.

„Kas svarbiausia toje istorijoje nepamiršti, kad svarbiausias visų mūsų tikslas buvo, yra ir bus pasirūpinti vaiku, ir vakar mūsų frakcijai Seime susitikus su generalinio prokuroro pavaduotoju, vaiko teisių specialistais, turėjome galimybę aptarti ir praėjusios savaitės teisės pareigūnų veiksmus Garliavoje, ir, be abejo, aptarti, kaip jaučiasi vaikas. Gavome labai tvirtus patikinimus, kad iš tiesų kokių nors nerimą keliančių žinių dėl vaiko savijautos tikrai nėra“, - teigė A.Kubilius.

„Visi turėtume šioje situacijoje, iš tikrųjų matydami ir galvodami, kad svarbiausia problema yra vaikas, šiek tiek racionaliai nusiraminti ir nebekelti galbūt tiek daug emocijų ir aistrų“, - ragino Vyriausybės vadovas.

Generalinis prokuroras Darius Valys trečiadienį pasirašė kreipimąsi į Seimą, prašydamas panaikinti N.Venckienės teisinę neliečiamybę.

Panaikinti N.Venckienės imunitetą prašoma ikiteisminių tyrimų metu gavus duomenų apie N.Venckienės galimai padarytas nusikalstamas veikas. Ikiteisminiai tyrimai atliekami dėl nepagarbos teismui, teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo valstybės tarnautojui, trukdymo antstoliui vykdyti teismo sprendimą.Kaip nurodoma D.Valio kreipimesi, ikiteisminių tyrimų metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad N.Venckienė 2010 metų lapkričio 17 dieną Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teisingumą vykdantį teismą.

Taip pat N.Venckienė nevykdė Kėdainių rajono apylinkės teismo 2011 metų gruodžio 16 dienos sprendimo, kuriuo buvo įpareigota skubiai perduoti globojamą mergaitę jos motinai L.Stankūnaitei, o gegužės 17 dieną trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, taip pat piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką.

Pareigūnams ir antstolei patekus į vidų, teigiama generalinio prokuroro rašte, N.Venckienė atsisakė vykdyti antstolės nurodymą perduoti vaiką, todėl pareigūnams teko išvesti pašalinius asmenis, o vaiko perdavimo momentu laikyti besipriešinančios teisėjos rankas.

Be to, įtariama, kad panaudodama fizinį smurtą, teisėja pasipriešino policijos pareigūnui, tyčia sudavė jam du kartus kumščiu į galvą, taip sukeldama nežymų sveikatos sutrikdymą. Konstitucija numato, kad Lietuvoje teisėjas negali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas, negali būti kitaip suvaržyta jo laisvė be Seimo, o tarp Seimo sesijų - be prezidento sutikimo. Teismų įstatymas taip pat nustato, kad teisėjas gali atsakyti baudžiamąja tvarka, gali būti suimtas arba gali būti kitaip suvaržyta jo laisvė tik Seimo, o tarp Seimo sesijų - prezidento sutikimu. Dėl teisėjo laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

Praėjusio ketvirtadienio rytą Kauno rajone, Garliavoje, mirusio Drąsiaus Kedžio ir L.Stankūnaitės dukra, kurią pastaruoju metu globojo teta N.Venckienė, vykdant teismo sprendimą, dalyvaujant beveik pustrečio šimto pareigūnų, buvo perduota motinai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LIETUVĖ

LIETUVĖ portretas
siaube,siaube ir dar kartą siaube!!!! b u b i l i u s- K Y B I S!!!!! gėda pedofilų šalyje gyventi... dabar kad galėtų tai Venskienę jie suvalgytų po kaulelį,košmaras svolačių gauja!!!

manau

manau portretas
Kubilius drąsiai gali eiti dirbti Vaicekauskienės padėjėju

saulele

saulele portretas
juokingiausia kad Venskiene sumuse pareiguna -nu truksta zodziu.bent jau nesiguostu:)))))
VISI KOMENTARAI 93

Galerijos

Daugiau straipsnių