Premjeras apie G. Kėvišo atleidimą: kitokio sprendimo negalėjo būti

Kultūros ministrės sprendimas atleisti ilgametį Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovą Gintautą Kėvišą yra logiškas ir kitoks būti negalėjo, sako ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

„Tai yra logiškas sprendimas ir pagal tuos trūkumus, kurie yra nustatyti, (...) tie sprendimai kitokie būti negalėjo“, - BNS antradienį Vyriausybėje sakė premjeras.

Kultūros ministrė Liana Ruokytė - Jonsson pirmadienį nusprendė atleisti 15 metų teatrui vadovavusį G.Kėvišą už šiurkščius darbo drausmės pažeidimus. Ji rėmėsi ministerijos specialistų atlikto tyrimo rekomendacija.

Tyrimo išvadose konstatuojama, kad G.Kėvišas sistemingai painiojo viešuosius ir privačius interesus. Jis operos ir baleto teatro vadovu nebėra nuo antradienio.

Laikinai teatrui vadovaus bankininkystės ir projektų valdymo specialistas Sigitas Žutautas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Čia tik pabaiga,o kur jo vogti honorarai iš koncertuojančių ansamblių, orkestrų, Kauno valstybinio choro artistų,kurie važinėjo po užsienį koncertuodami už kelis numestus vadinamus dienpinigius. Kiek panorėdavo tiek artistams ir mokėdavo,nors jie gaudavo didžiulius honorarus...Taip per kokį dešimtmetį tiek iš visų artistų prisigrobė,kad ir namai pradėjo dygti užsienyje. Žinoma ir kolektyvų vadovams numesdavo,kad jie choristus ir kitus muzikantus nutildytų,o jei kas pasakydavo tiesos žodį,tuos į keliones neveždavo. Čia būtų galima parašyti romaną ir apie kolektyvų direktorius ir dirigentus,bet praėjo daug laiko,o tai įrodyti labai sunku,nors liudininkų galima daug surinkti. O šitas veikėjas turėjo senai būti kalėjime....

Labai teisingai.

Labai teisingai. portretas
Tegu nenaglielina.Dabar eilė sodint Masiuli.Paskui Steponavičiu.Ir taip eilės tvarka.

beda

beda portretas
idomu a r gandragalviai sumokes musu teismu paskaiciuota jam nuostoli teismai pas mus juk demokratiskiausi pasaulyje
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių