Premjerą stebina viešoje erdvėje kilusi diskusija dėl ambasadorių

  • Teksto dydis:

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius antradienį pareiškė, kad jį stebina viešoje erdvėje kilusi diskusija dėl ambasadorių, kure tikriausiai neteks pareigų, kai internete paviešinti jų pokalbiai telefonu.

Premjero teigimu, ambasadoriai Vengrijoje ir Azerbaidžane Renatas Juška bei Artūras Žurauskas sulaukė neigiamų vertinimų užsienyje.

"Man labai įdomu tai, kad viešumoje vyksta tokia stipri diskusija - lyg mes jau nebeturėtume padorių diplomatų. Tai kas čia - lyg kažkokia klasė susiformavo, kad tam tikri asmenys, kurie netgi ir užsienyje yra įvertinti labai neigiamai dėl jų tokio poelgio, mes tokią informaciją turime ir tikrai galiu pasakyti, kad yra aiškiai pabrėžta, mums pasakyta, koks jų yra požiūris ir koks yra jų vertinimas", - LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Premjeras taip pat atmetė priekaištus, kad atleidimas yra skubotas, nes neįrodytas pokalbių autentiškumas.

"Nėra įrodyta, kad jie ten kalba? Tai žinote, mes, tikriausiai viduje dar turime padorumą. Ir kodėl ponas A.Žurauskas tada skubėjo parašyti greitai pareiškimą ir iš Azerbaidžano stengtis išvažiuoti? Aukšto lygio specialistai, diplomatai, neigs tokius dalykus, kurie, man atrodo, yra aiškiai žodžiu įrodomi ir dar jeigu bus keliami reikalavimai, kad reikia kažkokios ekspertizės - na atleiskite, čia jau yra pavyzdys netvarkos mūsų valstybėje", - sakė ministras pirmininkas.

Interneto svetainėje "YouTube" paskelbtuose garso įrašuose diplomatai  dalijasi asmeninėmis pažiūromis apie Armėnijos ir Azerbaidžano konfliktą, vidaus situaciją Turkmėnijoje ir laido replikas apie valstybės vadovus.

Premjeras A.Butkevičius anksčiau šį mėnesį pareiškė nepasitikintis šiais ambasadoriais. Jis tvirtino, kad tokią jo poziciją nulėmė moralės klausimai.

Pagal Konstituciją, ambasadorius atšaukti gali prezidentė Dalia Grybauskaitė, gavusi atitinkamą Vyriausybės teikimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kodėl stebina

kodėl stebina portretas
juk valdžia renkama tos pačios visuomenės. Ji nepraleido pro pirštus fakto, kad valdžios paskirti ambasadoriai neatliko deramai savo darbo. Ir tiek. O gal neturėjo teisės viešai diskutuoti apie jų aukštybių ambasadorių plepalus?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių