Premjerą neramina, kodėl Vilniaus kraštas atrodo atsilikęs

Premjeras Andrius Kubilius teigia, jog jį neramina klausimas, kodėl gausiai tautinių mažumų gyvenamas Vilniaus kraštas tarp Lietuvos žmonių turi atsilikusio krašto įvaizdį.

Vyriausybės vadovas penktadienį Tautinių mažumų įstatymo priėmimo 20-mečio proga sveikindamas Tautinių bendrijų tarybos narius ir Lietuvos tautinių bendruomenių atstovus sakė, jog reikia kalbėti apie bendrai nuveiktus darbus, kad Lietuvoje gyvenantys tautinių mažumų atstovai "jaustųsi gerai - su savo tradicijomis, dainomis, vėliavomis, kalbomis, vaikais, tėvais ir protėviais".

"Tačiau neramina paprastas klausimas - kodėl Vilniaus kraštas, kuriame daug lenkų, baltarusių bendruomenių atstovų, Lietuvos žmonių sąmonėje sudarė įvaizdį, jog tai yra atsilikęs kraštas. Todėl raginu ir bendruomenes, ir savivaldybes siekti iš tikrųjų labai paprastų dalykų", - sakė valdančiųjų konservatorių vadovas A.Kubilius.

Jis pažymėjo, kad krašto klestėjimą ir pažangą garantuoja atvirumas ir konkurencija.

"Be abejo, lygiai taip pat svarbu, kad lietuviai, gyvenantys ten, kur gyvena dauguma lenkų ar baltarusių, taip pat nesijaustų mažuma, kurios teisių niekas negina ir nepuoselėja", - Ministro pirmininko tarnybos pranešime cituojamas A.Kubilius.

Šį minėjimą organizavo Ministro pirmininko tarnyba ir Kultūros ministerija. Jame dalyvavo Europos Parlamento narys Vytautas Landsbergis, kultūros ministras Remigijus Vilkaitis ir Tautinių bendrijų tarybos pirmininkas Mahiras Gamzajevas.

Tautinių mažumų, ypač lenkų, problema Vilniaus krašte pastaruoju metu dažnai tampa pretekstu lietuvių ir lenkų politikų susipriešinimui.

Statistikos departamento duomenimis Lietuvoje gyvena per 205 tūkstančius lenkų kilmės piliečių.


Šiame straipsnyje: Vilniaus kraštaskubilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių