Pratybų metu Kenoje bus tramdomi agresyvūs futbolo sirgaliai

  • Teksto dydis:

Trečiadienį pasieniečiai Kenos užkardoje organizuoja taktines pratybas. Jų metu iš tranzitinio traukinio bus jėga išlaipinami reikiamų dokumentų neturintys ir Lietuvos pareigūnų nurodymų nevykdantys pažeidėjai.

Pratybos organizuojamos artėjant Rusijoje vyksiančiam pasaulio futbolo čempionatui, kurio ketverios rungtynės bus žaidžiamos Kaliningrade. Į jį ir iš jo per Lietuvą vyksta Rusijos tranzitiniai traukiniai.

Pratybų pradžioje 10.15 val. planuojama imituoti maždaug pusvalandį truksiančią patikrą asmenų, kurie, kaip paaiškės, neturi reikiamų dokumentų vykti per Lietuvos teritoriją. Nutempus vagoną į kitą kelią apie 12 - 12.30 val. planuojama pradėti pažeidėjų išlaipinimą.  Preliminarūs laikai gali keistis.

Pagal legendą, į Lietuvą įvažiavusiu tranzitiniu traukiniu į Rusijos Kaliningrado sritį vyks futbolo sirgaliai. Pasienio tikrinimo metu Kenos kontrolės punkte sustojusiame traukinyje, įvažiavusiame iš Baltarusijos, kils neramumai – kai kurie vykstantieji elgsis agresyviai, provokuos, nepaisys Lietuvos pasieniečių reikalavimų. Imituojamo incidento metu paaiškės, jog daugiau kaip 20-ies užsieniečių grupė neturi reikiamų dokumentų, suteikiančių teisę vykti per Lietuvą į Kaliningradą.

Pratybų metu bus imituojamas vagono atkabinimas nuo sąstato, jo nutempimas į atskirą kelią, priverstinis pažeidėjų išlaipinimas.

Kartu su pasieniečiais pratybose dalyvaus Vilniaus apskrities policijos bei Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, Lietuvos kariuomenės Judėjimo kontrolės centro kariai, šauliai, bendrovių „Lietuvos geležinkeliai“ ir „Gelsauga“ atstovai, Užsienio reikalų ministerijos Konsulinio departamento darbuotojai.

Tokių pratybų metu bus siekiama tobulinti žinybų praktinius gebėjimus užtikrinant greitą reagavimą į pranešimus apie incidentus, susijusius su tranzito pažeidimais, operatyviai atstatyti ir užtikrinti viešąją tvarką, patikrinti pareigūnų tarpusavio sąveiką, informacijos rinkimo bei apdorojimo mechanizmus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių