Prašymą anuliuoti rinkimų rezultatus svarstys tik rytoj

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) šeštadienį išnagrinėjusi Tautininkų sąjungos skundą, kuriame prašoma dėl šiurkščių pažeidimų panaikinti Seimo rinkimų rezultatus, sprendimo priėmimą atidėjo iki sekmadienio.

Šį skundą tautininkų lyderis Gintaras Songaila pateikė dar po pirmojo Seimo rinkimų turo. Jame VRK prašoma panaikinti Seimo rinkimų daugiamandatėje bei visose vienmandatėse rinkimų apygardose rezultatų galiojimą ir įstatymų nustatyta tvarka skelbti pakartotinius Seimo rinkimus.

Tautininkai tvirtina, kad dėl teisėsaugos institucijų vangumo nebuvo užkirstas kelias „masiniam balsų pirkimui“.

„Mes neturime pagrindo patenkinti G. Songailos skundo“, – šeštadienį VRK posėdyje sakė komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas, akcentavęs, kad G. Songaila negali pagrįsti teiginių dėl rinkimų pažeidimų masiškumo. Tačiau spendimas atidėtas iki sekmadienio.

G. Songaila VRK šeštadienį pateiktame skundo papildyme, be kita ko, aiškina, kad negalima tvirtinti rinkimų rezultatų, kol neišsklaidytos žiniasklaidoje pasirodžiusios versijos dėl Nacionalinės kredito unijos lėšų užvaldymo vienos iš partijų naudai.

Galutinius Seimo rinkimų rezultatus VRK ketina skelbti sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
Lietuva labai sėkmingai perima Rusijos ir Baltarusijos patirtį kur "administracinis" faktorius lemia rinkimus. "Valdoma Demokratija" jau pilnai užvaldė Lietuvą.

tadas

tadas portretas
valdanciuju politine agonija prasidejo

barzda

barzda portretas
Songaila teisus, skunda pateike laiku, papildomi duomenis apie papirkinejima pasiteisina. Skandalas del KU lesu grobstimo gali tureti lemiama reiksme priimant sprendima. Butina palaukti teisesaugos isvadu ir netgi pagreitinto teismo. VRK su Vaigausku buvo nepasirosiusi rinkimams, neuzkirto kelio papirkinejimams ir buvo labai pasyvi.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių