Prašo lengvatų mažumų kalbų egzaminus laikantiems abiturientams

  • Teksto dydis:

Lietuvos lenkų mokyklų mokytojų draugija siekia, kad aukštosios mokyklos skirtų papildomų balų į aukštąsias mokyklas stojantiesiems abiturientams, kurie laikė tautinių mažumų kalbų egzaminus.

Tokį pageidavimą draugijos atstovai pateikė Tautinių mažumų departamentui, kuris, planuojama, jį perduos svarstyti rektoriams bei Švietimo ir mokslo ministerijai.

Seimo narys, Lietuvos lenkų mokyklų mokytojų draugijos pirmininkas Juzefas Kvetkovskis BNS teigė, jog papildomi balai išlaikiusiems gimtosios kalbos egzaminą galėtų paskatinti tautines mažumas rinktis šį egzaminą.

„Siūlome, kad būtų tam tikros nuolaidos įstojimui į aukštąsias mokyklas, jeigu laiko gimtosios kalbos egzaminą (...). Tikslas - būtent paskatinimas, nes gimtoji kalba vis tik yra gimtoji kalba“, - sakė jis.

Dabar papildomi balai skiriami išeivių ir lietuvių kilmės užsieniečių vaikams, vaikaičiams, provaikaičiams, stojant į kai kurias specialybes papildomų balų galima gauti už prizines vietas olimpiadose, taip pat sporto pasiekimus ir kt.

Anot J.Kvetkovskio, tautinės mažumos turėtų būti skatinamos nepaisant to, kokią specialybę renkasi.

„Galvočiau, kad jei skatintume, tai stojančius į visas specialybes“, - svarstė jis.

J.Kvetkovskio duomenimis, dauguma Lietuvos lenkų lieka studijuoti mūsų šalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
Laikyt tik lietuvių k. egzą ir jokių čia gimtų kalbų egzų. Ne lenkijoj gyvenat.

Kas

Kas  portretas
Dar per mažumos egzaminus laiko , zirmelistai ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių