Prasideda papildomas priėmimas į aukštąsias mokyklas

  • Teksto dydis:

Penktadienį paaiškės, kiek šalies universitetuose ir kolegijose liko laisvų vietų po pagrindinio priėmimo. Aukštosiose mokyklose prasidės papildomas priėmimas.

Papildomame priėmime į studijų kryptis, kuriose liko neužimtų valstybės finansuojamų ir nefinansuojamų studijų vietų, gali dalyvauti tik tie asmenys, kurie buvo užsiregistravę pagrindiniam priėmimui.

Atnaujintus prašymus priimti studijuoti į universitetus ir kolegijas reikia pateikti per penktadienį ir šeštadienį.

Šio priėmimo metu galima įtraukti naujus pageidavimus į prašymą, keisti finansavimo šaltinį ar studijų formą. Prašyme galima nurodyti ne daugiau kaip šešis pageidavimus.

Sekmadienį stojančiajam bus pateikiamas vienas kvietimas užimti valstybės finansuojamą arba nefinansuojamą studijų vietą (su studijų stipendija arba be jos) universitete arba kolegijoje. Pakviestieji turės per pirmadienį ir antradienį su atitinkama aukštąja mokykla pasirašyti studijų sutartį.

Švietimo ir mokslo ministerijos anksčiau skelbtais duomenimis, preliminariai šiemet valstybės finansavimą studijoms iš viso gaus daugiau kaip 15 tūkst. pirmakursių.

Šiemet priėmime į 44 Lietuvos aukštąsias mokyklas (21 universitetą ir 24 kolegijas) dalyvauti užsiregistravo per 41 tūkst. asmenų, tačiau priėmimo sąlygas tenkino 34 tūkst. 981 stojantysis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių