Pradėtas tyrimas dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo Jurbarke

Jurbarko policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl bandymo papirkti rinkėjus, penktadienį pranešė Policijos departamentas.

Ketvirtadienį, 10 val. 52 min., policija gavo pranešimą, kad Jurbarke, Dariaus ir Girėno gatvėje, suinteresuoti asmenys galimai veža asocialius asmenis balsuoti į rinkimus.

Pareigūnai sulaikė ir į komisariatą pristatė R.D. ir M.J., gimusius 1965 metais, bei du neblaivius asmenis: V.Š., gimusį 1957 metais, kuriam nustatytas 2,28 prom. girtumas, ir D.Č., gimusią 1968 metais, kuriai nustatytas 2,66 prom. girtumas.Tai ketvirtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo.

Dar du tyrimai atliekami Šilutėje, vienas - Alytuje.Policija taip pat gavo apie 50 įvairių su rinkimais susijusių pranešimų iš kitų Lietuvos miestų, visi pranešimai atidžiai tikrinami, kai kurie iš jų nepasitvirtino.

Pareigūnai įspėja, kad nustačius atvejus, kuomet bus bandoma papirkti rinkėjus, šių asmenų atžvilgiu bus vykdomi atitinkami policijos veiksmai.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad trukdymas pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki trejų metų.Rinkėjo balsavimas už atlygį, siūlymasis balsuoti už atlygį ar kurstymas tai daryti rinkimuose ar referendume užtraukia administracinę atsakomybę ir baudą nuo 1000 iki 2000 litų.

Šiuose Seimo rinkimuose iš anksto balsuojama maždaug dukart aktyviau nei 2008-aisiais. Per pirmąją išankstinio balsavimo dieną šiemet savo valią pareiškė per 26 tūkst. rinkėjų arba 1,03 proc. visų rinkėjų.Sekmadienį balsuoti bus galima nuo 7 iki 20 valandos.


Šiame straipsnyje: Rinkimai į Seimą

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių