Populiariausi – socialdemokratai, „darbiečiai“, „tvarkiečiai“

Daugiausiai apklaustų Lietuvos gyventojų Seimo rinkimuose balsuotų už socialdemokratus, Darbo partiją ir partiją „Tvarka ir teisingumas“.

Tai parodė portalo delfi.lt užsakymu bendrovės „Spinter tyrimai“ balandžio mėnesį atlikta viešosios nuomonės apklausa. Ji atskleidė, kad per mėnesį paūgėjo socialdemokratų populiarumas.

Jeigu Seimo rinkimai būtų vykę balandžio pabaigoje, už socialdemokratus būtų balsavę 14,1 proc. gyventojų. Prieš mėnesį socialdemokratų rėmėjai sudarė 12 proc. respondentų.Kovo mėnesį reitinguose pirmavusi Darbo partija šiuo metu suburtų 12,6 proc. savo rinkėjų. „Darbiečių“ populiarumas krito 2,2 proc.Trečiąją vietą rinkimuose gyventojai būtų linkę atiduoti partijai „Tvarka ir teisingumas“, už kurią norėtų balsuoti 10,4 proc. apklaustų žmonių.

Prieš mėnesį balsuoti už „tvarkiečius“ norėjo 9 proc. respondentų.Valdančiajai koalicijai šiuo metu vadovaujanti Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai rinkimuose pelnytų 7,7 proc. gyventojų balsų, Liberalų sąjūdis surinktų 5,8 proc., tuo metu liberalcentristai nesugebėtų peržengti rinkimuose taikomos 5 proc. rinkėjų balsų barjero ir pagal proporcinę rinkimų sistemą į Seimą nepatektų.

Panašios lemties sulauktų Vilniaus mero Artūro Zuoko vadovaujama partija „Taip“ (4,2 proc.), Ramūno Karbauskio lyderiaujama Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (2,4 proc.).Dar 2,9 proc. žmonių teigė norį balsuoti už kokią nors kitą partiją, 28,4 proc. respondentų nurodė iš viso neketinantys balsuoti ir 10,4 proc. neturėjo savo nuomonės ir neatsakė į klausimą.

Gyventojų taip pat buvo paprašyta pasisakyti apie dabartinės Vyriausybės veiklą. Daugumos gyventojų ji yra vertinama neigiamai (41,3 proc.) arba greičiau neigiamai (45,3 proc.). Teigiamai konservatoriaus Andriaus Kubiliaus vadovaujamo kabineto darbą balandžio mėnesį vertino 1 proc., greičiau teigiamai – 8,6 proc. apklaustųjų.Apklausą portalo delfi.lt užsakymu bendrovė „Spinter tyrimai“ atliko šių metų balandžio 16-23 dienomis. Tyrimo metu buvo apklausti 1005 respondentai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

k

k portretas
bet gi brangus tautieciai jie jau buvo valdzioje .Socdemai n metu,su amb priekyje Na ir ka???Galvot brangieji reikia o ne vodke maukt.Nusispjaut usp....ant lietuviu ir ant Lietuvos.Kaip jis elgesi pabeges i maskva,ar pamirsote?PANIEKINTA LIETUVA.SKAITYKITE si straipsni ir galvokite

RM

RM portretas
Mažiau skaityti š****klaidos reikia, ir mažiau tikėti kas kur populiarus. Nesu matęs dar, kad dirbantys žmonės būtų populiarus. Aš kaip tik rinksiu nepopuliarius, negu populistai populiarūs.

to k

to k portretas
bet konservai trigubai blogesni...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių