Policijos migracijos tarnybose - pasų keitimo vajus

Į policijos komisariatų migracijos tarnybas plūsta norintieji pasikeisti asmens tapatybės dokumentus, dauguma jų - vyresni žmonės, kuriems lietuviški pasai buvo išduoti prieš 20 metų, trečiadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Pasak Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos skyriaus vadovės Irenos Beigienės, asmens dokumentus norinčių pasikeisti gyventojų pagausėjimas yra natūralus, nes 1992 metų pabaigoje -1993 metų pradžioje Lietuvos piliečiams pasai buvo keičiami į lietuviškus.

Asmenims, kurie tuo metu buvo vyresni nei 45-erių, pasai buvo išduodami dvidešimčiai metų. Būtent jų galiojimas šiuo metu ir baigiasi. Be to, nuo 2003 metų sausio 1 dienos pradėtos išduoti pirmosios asmens tapatybės kortelės. Jos išduotos 10 metų laikotarpiui. Tad ir šių galiojimo laikas jau baigiasi.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis „Lietuvos žinioms“ teigė, kad nėra susistemintų duomenų, kokiam skaičiui asmenų šiuo metu baigiasi asmens tapatybės dokumentų galiojimas. „Žmonės patys privalo pasirūpinti, kad turėtų galiojančius dokumentus“, - sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

melagiai

melagiai portretas
dauguma ruošiasi emigracijai

evakuacija

evakuacija portretas
prasideda nuo paso...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių