Policijos kursantų laukia nelengvas išbandymas – naktiniai mokymai

  • Teksto dydis:

Lietuvos policijos mokyklos (toliau – LPM) kursantų laukia nelengva savaitė – mokymo procesas vyks ne šviesiu paros metu, o naktį. Pirmasis naktinis kursantų patruliavimas jau vyko šią naktį.

Pernai pirmą kartą suorganizuoti naktiniai profesinės taktikos mokymai buvo labai sėkmingi, todėl nuo šiol šie mokymai yra sudedamoji mokymų dalis.

Naktinio patruliavimo metu LPM kursantai mokysis, kaip tinkamai reaguoti į asmenų daromus nusižengimus, kaip sulaikyti pažeidėjus, smurtautojus, kaip pildyti tarnybinius pranešimus naktį.

Profesinės taktikos skyriaus dėstytojai įsitikinę, jog būsimi pareigūnai jau mokymosi metu turi pajausti skirtumus, kaip yra dirbama šviesiu paros metu, o kaip – naktį, juk tarnyboje policijos funkcijas tenka atlikti kiaurą parą.

Naktiniai mokymai pasižymi savita specifika: atsiranda natūralus nuovargis, šaltis, baimė, natūrali savisauga, poreikis panaudoti daugiau spec. priemonių. Kursantams tokių mokymų metu tenka ne tik reaguoti į gautus pranešimus apie įvykį, bet ir pildyti procesinius dokumentus.

Mokymu metu yra imituojamos realios situacijos, kurių metu policijos patruliai gavę informaciją iš budėtojo privalo vykti į įvykio vietą. Dėstytojai parenka tokias situacijas, į kurias policijos pareigūnams naktį tenka vykti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių