Policijos komisariatų vadovų rotacija startuos kitų metų vasarį

  • Teksto dydis:

Policijos komisariatų vadovų rotacija startuos jau kitų metų vasarį ir bus vykdoma trimis etapais. Jos metu bus vertinama beveik 50 kadenciją baigiančių policijos komisariatų vadovų veikla, ketvirtadienį pranešė Policijos departamentas.

Policijos vadovų veiklą vertins speciali policijos generalinio komisaro įsakymu patvirtinta komisija, o galutinį sprendimą priims policijos generalinis komisaras.

Kaip teigiama departamento pranešime, šių metų pabaigoje arba kitų metų pradžioje baigiasi beveik pusšimčio šalies policijos komisariatų vadovų kadencijos.

Anot policijos generalinio komisaro Sauliaus Skvernelio, vertinant vadovus bus atsižvelgta ne į vieną nusikaltimą ar jo epizodą, o į visą penkerių metų vadovavimo laikotarpį ir pasiektus rezultatus.

Pirmasis rotacijos etapas prasidės kitų metų vasario mėnesį, antrojo etapo pradžia numatoma kitų metų birželio 1 dieną, o trečiojo - rugsėjo 1 dieną.

Iki numatytos rotacijos pradžios bus pratęstos dabartinės policijos komisariatų vadovų kadencijos.

Kaip nurodo departamentas, pagal Vidaus reikalų ministro patvirtintą rotacijos aprašą, pasibaigus penkerių metų kadencijai, įvertinus policijos vadovo veiklą, jam gali būti siūloma pratęsti pareigūno tarnybos einamose rotuojamose pareigose laikotarpį ne ilgiau kaip penkeriems metams, arba perkelti jį į kitas rotuojamas pareigas toje pačioje arba kitoje vidaus reikalų įstaigoje.

Vadovui nesutikus rotuotis, jis būtų perkeliamas į žemesnes pareigas arba atleistas iš tarnybos vidaus reikalų sistemoje.

Policija - vienintelė Vidaus reikalų sistemos įstaiga, kurioje bus taikomas rotacijos principas, pažymima policijos vadovybės pranešime.

"Jau pora metų sistemoje įvestas kasmetinis darbuotojų vertinimas, kurį rengiamės susieti su atlyginimų sistemą ir kasmetiniais darbo rezultatais. Pirmą kartą policijos istorijoje vyksiantis rotacijos procesas reikalauja rimto pasirengimo ir nemažų investicijų, todėl tam rengiamės labai atsakingai", - teigia policijos vadovas.

Apie numatomą policijos komisariatų vadovų rotaciją trečiadienį pranešė vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas, pasak kurio, policijos komisariatų vadovų rotacija būtina siekiant gerinti padėtį policijos sistemoje.


Šiame straipsnyje: policijarotacijakomisariatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

MANAU

MANAU portretas
GERIAUSIA BUTU KAD STARTUOTU I PENCIJA VISI KOMISARELIAI KURIE UZIMA POSTA BET YRA NEMOTYVUOTI IR TUNO TIK DEL ALGOS..

senai laikas, o ypac Kaune

senai laikas, o ypac Kaune portretas
ane?

PILIETIS

PILIETIS portretas
ROTACIJA IŠGELBES NUO KORUPCIJOS, NES DARUG AUKSTU PAREIGUNU APSISTATO SAVO PAVALDINIAIS GIMINES, ŽENTUS, IR T.T. KAI TAS KOMISARAS ISVAZIUOS DIRBTI I BIRZUS ALYTU, TUOMET JO GIMINAICAIS PRADES DIRBTI IR EIS I DARBA. ROTACIJA TIKRAI REIKALINGA VISOSE SRITYSE YPATINGAI MEDICINOJE, TEISMUOSE, POLICIJOJE. VRM ISTAIGOSE, KUR VADAI PASKIERTI IR DIRBA JAU PO 20 METU,.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių