Policijos departamentas: nužudyto pareigūno porininkė elgėsi tinkamai

  • Teksto dydis:

Policijos departamento vadovybė teigia, kad Telšių rajone rugpjūtį nužudyto policininko Liudo Šimkaus porininkė įvykio vietoje elgėsi tinkamai.

Vidaus reikalų ministerijai (VRM) pirmadienį paskelbus išvadas, konstatuojančias, kad L. Šimkaus partnerė nesuteikė jam pirmosios pagalbos, policijos generalinio komisaro pareigas laikinai einantis Edvardas Šileris sako, jog nenustatyta, kad pareigūnė būtų nevykdžiusi savo funkcijų.

„Mes ilgą laiką nekomentavome policininkės veiksmų, ką jinai darė įvykio vietoje. Žiniasklaidoje buvo pasirodę atvejų (versijų), kad ji visiškai klykė, neadekvačiai reagavo į situaciją ir iš esmės neatliko savo veiksmų kaip policijos pareigūnė, tačiau tarnybiniame patikrinime ir ikiteisminiame tyrime matosi, kad policininkė tinkamai atliko pareigas - bandė naudoti kovinės savigynos veiksmus, pati išsisuko nuo peilio ir naudojo „tazerį“, – žurnalistams sakė E. Šileris.

Anot jo, mirtino dūrio peiliu L. Šimkus sulaukė gindamas partnerę, į kurią iš pradžių taikėsi įtariamasis.

„Teismo medicinos ekspertai sako, kad mirties klausimas buvo sekundžių reikalas. Iš esmės žmogus po tokio sužalojimo dar judėjo, bandė sulaikyti (smurtautoją). Kaip mes suprantame, sukniubimo metu jis ir mirė. Porininkė pati skambino, pati informavo budėtoją. Taip, Greitosios medicinos pagalbos tarnybos išvadoje sakoma, kad jinai privalėjo skambinti į medicininę pagalbą. Čia ji būtų gavusi konsultaciją kaip suteikti pagalbą įvykio vietoje, tačiau perklausius įrašą, kuriame girdimas greitoji medicinos pagalbos ir VPK budėtojo pokalbis, atsakymas buvo toks - tiesiog nedarykite nieko, laukite medikų automobilio“, - pasakojo laikinasis policijos vadovas.

Anot jo, šiuo metu policininkė vis dar nedirba – jai suteiktos neapmokamos atostogos. Pareigūnė atostogų paprašė, nes jai per sunku ateiti į darbą, nors medikai konstatavo, kad ji dirbi gali. 

„Po įvykio buvo teikiama tiek psichologinė, tiek reabilitacinė pagalba. Pareigūnės savijauta iš tiesų nėra gera, tačiau aš nenoriu komentuoti privačių dalykų“, - sakė E. Šileris.

Jis taip pat sakė, kad tarnybinis patikrinimas Telšiuose bus atliekamas tik dėl apskrities vyriausiojo policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūno, kuris netinkamai sureagavo į pirminį įtariamo žudiko motinos pranešimą apie smurtą artimoje aplinkoje.

VRM atlikus tarnybinį patikrinimą dėl L. Šimkaus nužudymo aplinkybių, vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas pavedė policijos vadovybei spręsti klausimą dėl Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininko Remigijaus Rudmino neeilinio tarnybinės veiklos vertinimo organizavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Haaa

Haaa portretas
O kad tau suskirstyti taip tada pažiūrėtume kaip vertintum
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių