Policija: šeštadienį nepamirškite iškelti trispalvės

Policija primena, kad Vasario 16-ąją būtina iškelti trispalvę.

Lietuvos valstybės vėliavą visiems (įstaigoms, įmonėms, organizacijoms gyvenamųjų namų savininkams arba asmenims, atsakingiems už gyvenamųjų namų eksploatavimo organizavimą) privaloma iškelti su šalies valstybingumu susijusių švenčių dienomis: vasario 16-oji – Lietuvos valstybės atkūrimo diena, kovo 11-oji – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena, liepos 6-oji – Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena.

Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo nustatytos tvarkos pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą įstaigų, išskyrus valstybės ir savivaldybių įstaigas, įmonių ir organizacijų administracijos vadovams, gyvenamųjų namų savininkams arba asmenims, atsakingiems už gyvenamųjų namų eksploatavimo organizavimą, nuo 10 iki 30 litų, o valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų administracijos vadovams – nuo 30 iki 60 litų.

Tokie pat veiksmai, padaryti asmens, bausto administracine nuobauda už šio straipsnio pirmojoje dalyje numatytą pažeidimą, užtraukia baudą įstaigų, išskyrus valstybės ir savivaldybių įstaigas, įmonių ir organizacijų administracijos vadovams, gyvenamųjų namų savininkams arba asmenims, atsakingiems už gyvenamųjų namų eksploatavimo organizavimą, nuo 30 iki 60 litų, o valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų administracijos vadovams – nuo 60 iki 120 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

a

a portretas
tegu musu policija vaziuoja i lenku gyvenamas vietoves,ten gyvenime niekas nekelia Lietuvos veliavos.lauksyme ziniu kiek bus nubausta lenku.

PRIE RUSU BUVO GERIAU

PRIE RUSU BUVO GERIAU portretas
TODEL NIEKAS PAPUASU SPALVU SKUDURUS ANT NAMU NEKABINS. TIK SU RUSIJA IR BALTARUSIJA LIETUVOS ATEITISĄ MES ISTORINIAI BROLIAI IR TURIME BUTI KARTU.

2-am

2-am portretas
Galėtum pakartoti savo žodžius man į akis? Gal susitinkam kur nors trumpam?
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių