Policija primena: automobilių dekoracijos laikomos kroviniais

Daugėjant švenčių, kai automobiliai puošiami įvairiomis dekoracijomis, kelių policija atkreipia dėmesį, kad visi prie transporto priemonių pritvirtinti daiktai laikomi kroviniais, todėl dekoruojant automobilius reikia laikytis krovinių vežimo taisyklių. Tai pareigūnai primena po to, kai Panevėžio rajone dėl ant kelio pamestos abiturientų automobilio dekoracijos, avarijoje žuvo moteris ir jos dukra.

Pareigūnai sako, kad visi prie automobilio tvirtinami daiktai pagal Kelių eismo taisykles laikomi kroviniais. Tad, pavyzdžiui, žmonės, puošiantys automobilius balionais, gėlėmis ar kitais papuošimais, turi laikytis krovinių vežimo reikalavimų. Daiktai turi būti tvirtinami taip, kad neblogintų vairuotojui matomumo, nepažeistų transporto priemonės stabilumo, netrukdytų jos vairuoti, neuždengtų žibintų, skiriamųjų ženklų ir valstybinio numerio.

Be to, prie transporto priemonės pritvirtinti daiktai turi nekristi, nesivilkti, nekelti pavojaus žmonėms, nekelti triukšmo ir neteršti kelio bei aplinkos.

Kelių policijos atstovė Margarita Kazanovič sako, kad kiekvienas atvejis turi būti vertinamas atskirai.

Už netinkamai ir pavojingai pritvirtintas dekoracijas gresia baudos iki kelių šimtų eurų ir teisės vairuoti atėmimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
aplamai tai reiktu drausti tokius papuosimus,nes kaip eusikabini lempute ant masinos truputi auksciau tai gali netekti tech apziuros

Žinovui

Žinovui portretas
Bauda tai tik prevencija kad nekrėstum nesąmonių. Atsitiks nelaimė dėl transparantų- mokėsi visą gyvenimą alimentus, ir sėdėsi dar kaliūzėje, ar turėsi teistumą.

Sierasdom

Sierasdom portretas
Manau kai del balionu zusta zmones 95 kodo mazai! O del dirzu tai manau kad dar permazai ju pririsai kad tokius komentarus rasai jaunuoli! Kokia tavo reakcija butu i psichiatrus butu jejgu tavo artimas zmogus zutu del dekoracijos?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių