Policija nusipirko 150 automobilių ir išsinuomojo tuziną „Audi A6“

Policijos departamentas nusipirko 152 mikroautobusų, konvojavimui ir kriminalistams skirtų automobilių, veiklos nuomos būdu įsigijo dar 12 naujų „Audi A6“.

Iš viso 12 „Audi A6“ nuoma kainuos per 507 tūkst. eurų, tuo metu 152 mikroautobusai policijai kainuos 6 mln. 267 tūkst. eurų.

Departamentas nurodo, kad vieno verslo klasės „Audi A6“ kaina su būtina įranga siekia 42 tūkst. 260 eurų, tuo metu rinkoje, Policijos departamento teigimu, toks automobilis kainuoja apie 65 tūkst. eurų.

5 metų trukmės veiklos nuomos sutartis sudaryta su konkursą laimėjusių SEB banku ir įmone „Moller auto keturi žiedai“ - pasibaigus sutarčiai, policija turės galimybę įsigyti automobilius už likutinę 12 proc. vertę.

Policijos teigimu, automobiliai bus skirti patruliavimui magistraliniuose keliuose bei labai svarbių asmenų ir oficialių delegacijų lydėjimui.

„Džiugu, kad pavyko šiuos automobilius išsinuomoti gerokai pigiau, nes pasiūlyta kaina yra maždaug 30 proc. pigesnė nuo „Audi“ atstovų Lietuvoje siūlomo oficialaus kainoraščio“ - pranešime teigia generalinis komisaras Linas Pernavas.

Iš viso tarptautiniame viešajame konkurse dalyvavo 3 įmonės.

Tiekėjas turės suteikti 3 metų arba 120 tūkst. kilometrų ridos garantiją, taip pat 10 metų garantiją nuo kėbulo korozijos.

Departamento atstovai BNS taip pat informavo, kad šią savaitę pasirašyta pirkimo sutartis ir dėl dar 152 automobilių: mikroautobusų, konvojavimo automobilių bei kriminalistams skirtų furgonų.

Iš konkursą laimėjusios „Autovici“ už 711 tūkst. 480 eurų bus įsigijama 15 „Peugeot Expert“ mikroautobusų kriminalinių tyrimų ekspertams (dalyvavo trys įmonės), iš „Inchcape Motors“ – 23 mikroautobusai konvojavimui „Ford Transit Custom“, už 662 tūkst. 354 eurus (dalyvavo aštuonios įmonės). Didžiausia dalis - 114 mikroautobusų „Volkswagen Trapnsporter Kombi“, skirtų reagavimui, bus perkama iš bendrovės „Altas komercinis transportas“ - bendrovės pateiktas 4 mln. 892 tūkst. 732 eurų vertės pasiūlymas įvertintas kaip geriausias iš trijų įmonių.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) anksčiau kritikavo pastarojo konkurso sąlygas, kurios, pasak tarnybos, buvo palankios tik „Volkswagen Transporter“ automobiliams – įsikišus prezidentei Daliai Grybauskaitei, policija ir VPT rado kompromisą dėl naujų sąlygų ir išskaidė konkursą į dalis.


Šiame straipsnyje: policijaNauji automobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

deivis

deivis portretas
LIUKS,vagims ir banditams bus riesta

Rėmėjas

Rėmėjas portretas
Šaunuolė valdžia kad vis atnaujina pareigūnams auto parką.Policija nusipelnė naujų auto. Stiprybės ir sekmės jiems kovojant su pažeidėjais.Dar atlyginimus reikia sukelti už jų pavojingiausią tarnybą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių