Policija norėtų atsisakyti dalies funkcijų

Policija skelbia nebepajėgianti atlikti visų jai priskiriamų darbų, todėl žada kreiptis į valstybės vadovus, prašydama leisti kai kurių atsisakyti.

Pareigūnai sako, kad neretai tenka reaguoti į smulkmenas. Vien pernai gauta beveik 800 tūkst. pranešimų, tik kas dešimtas pranešė apie nusikaltimus.

Daug resursų reikalauja pernai priimtas smurto artimoje aplinkoje įstatymas – vien šiemet gauta virš 12 tūkst. iškvietimų, pradėti 5 tūkst. ikiteisminių tyrimų, nors papildomų pinigų tam neskirta.

Skaičiuojama, kad per kelerius metus policijos sistemos finansavimas mažėjo ketvirtadaliu, o vien pernai iš tarnybos pasitraukė per tūkstantį pareigūnų.
Šiuo metu policija privalo reaguoti į kiekvieną pranešimą, nesvarbu, kokio pobūdžio jis būtų.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Algirdas Stončaitis pabrėžia, kad pažeidimų protokolus turi teisę surašyti ir savivaldybių tarnautojai, įvairių inspekcijų darbuotojai.

„Kiek yra kontroliuojančių institucijų sukurta savivaldybėse, tačiau policija atsakinga nuo šunų gaudymo, žolės nenupjovimo, iki nužudymų ar pan. Mes tikrai nesakome, kad policija nuo kažkada kažko nedarys. Bet pirmiausiai turime pasirinkti prioritetus – tai sunkūs nusikaltimai, reagavimas į tuos įvykius, kur realus pavojus turtui, žmogui. Todėl mes ir norime, kad kai kurias funkcijas atliktų vietos institucijos, o tuos pajėgumus mes norėtume nukreipti pagrindinių funkcijų vykdymui“, – LRT Televizijos naujienų tarnybai teigė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siaip

siaip portretas
nu ka kursime savigynos burius:)) nors nuo stribu jau seniai reikejo kurti:)

ainis

ainis portretas
Aišku milicija neturi uzisimti šunu tramdymu ,bet ka man daryti ,jei kaimyno veršiai tai yra šūnys staugia tokiu garsu kokiu šimtu decibelu aš ju bijau ir ašturiu kentieti jei pasiskūsiu tai gali sudekti mano durys ar panašiai ,pasakykite.

bronius

bronius portretas
Tikriausiai atsisakys visko išskyrus pinigų rinkimą keliuose.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių