Policija įspėja: baus už menkiausią greičio viršijimą

  • Teksto dydis:

Policija praneša griežtinanti eismo kontrolę – baudos grės už menkiausią greičio viršijimą.

Nuo antradienio šalies magistraliniuose ir krašto keliuose įrengtuose stacionariuose greičio matavimo prietaisuose pasirinktinai nustatoma nulinė greičio viršijimo riba. Pasak Policijos departamento, nulinė tolerancija bus nustatyta ne visuose, o tam tikruose matuokliuose, kiekvieną dieną juos keičiant.

Taip pat iki vasaros pabaigos keliuose bus daugiau pareigūnų, kontroliuojančių eismo dalyvių elgesį. Tokių priemonių imtasi atsižvelgiant į tai, kad pastaruoju metu daugėja tragiškų eismo įvykių, eismo dalyviai nesilaiko pagrindinių Kelių eismo taisyklių reikalavimų.

„Pagrindinis greičio kontrolės tikslas – keisti vairuotojų įpročius ir kelti jų vairavimo kultūrą“, – sako Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys. Pasak jo, vairuotojai nuo seno įpratę viršyti greitį iki 10 kilometrų per valandą, o tai gali lemti skaudžius padarinius.

„Kelių eismo taisyklės sukurtos ne policijai, o eismo dalyviams, leistinas greitis tam tikrose atkarpose taip pat ribojamas ne šiaip sau, o įvertinus galimas rizikas“, – teigia Lietuvos kelių policijos vadas.

Lietuvos kelių policijos tarnyba atkreipia dėmesį, kad greičio viršijimas ne tik padidina eismo įvykio tikimybę, bet ir rimtų sužeidimų, žūčių riziką. Pagal statistiką dėl nepasirinkto saugaus važiavimo greičio keliuose žūsta apie trečdalis eismo dalyvių.

Šiais metais iki liepos 28 dienos Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 110 žmonių, t.y. 11 daugiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Daugiausia žuvo vairuotojų – 45 (tarp jų – 6 motociklų vairuotojai) ir pėsčiųjų – 34 (iš jų 18 – tamsiuoju paros metu).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Biudžetui papildyt

Biudžetui papildyt portretas
visi būdai yra geri.Nereikia sekt pasakų apie susirūpinimą saugumu.Visi tupintys krūmuose-dėl pinigų.

wuo

wuo portretas
važiavau leistinu greičiu 50-visi kaip pro stovintį-kad nevargt visus vairuotojus nubaust nes nė vienas nevažiuoja neviršydamas 0 paklaidą

zemaitis

zemaitis portretas
juokingiausi tai kad pas mus valstybeje vien tik draudimai ir mokesciai vis nauji didesni ir griestesni.o kur ugdimas. juk vien tik draudimais neimanoma zmogu perauklet. tai tegu aptvere vysa lietuva spigliuta tvora pir pavadina ja kalejimu
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių