Policija ir Šaulių sąjunga toliau bendradarbiaus

Rugsėjo 24 d. policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas lankėsi Šaulių sąjungos štabe, kur susitiko su organizacijos nariais.

Per susitikimą su Šaulių sąjungos vadu Juozu Širvinsku  aptartas policijos ir Šaulių sąjungos bendradarbiavimas sprendžiant vaikų užimtumo problemas, organizuojant vasaros stovyklas, taip pat aktyvesnis šaulių pasitelkimas vykdant įvairias prevencines priemones.

Policijos vadovas džiaugiasi dviejų institucijų draugiškais ryšiais ir už ilgametį bei glaudų Šaulių sąjungos bendradarbiavimą su šalies policija stiprinant teisėtvarką Sąjungos vadą Juozą Širvinską apdovanojo pirmojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nuopelnus".

Lietuvos šaulių sąjunga - savanoriška, pilietinės savigynos visuomeninė organizacija, aktyviai dalyvaujanti ugdant pilietiškumą ir tautinę savimonę, teikianti pagalbą policijai bei civilinės saugos ir gelbėjimo sistemos institucijoms. Sąjunga yra sukarinta organizacija, integruota į Lietuvos gynybinę sistemą. Pasak Jaunųjų šaulių vado Mindaugo Nefo, šiuo metu priskaičiuojama virš 9 tūkst. Šaulių sąjungos narių. „Ypatingai džiaugiamės, kad itin aktyviai Sąjungos veikloje dalyvauja jaunimas, - portalui sakė šaulys. - Iš visų Sąjungos narių, virš 6 tūkst. yra Jaunieji šauliai (red. - 12-18 m.). Pastaruoju metu pastebima tendencija, kad į organizacijos veiklą vis daugiau įsitraukia mergaičių". Anot pašnekovo, ateina norinčios save realizuoti aktyvios ir drąsios paauglės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių