Policija ir kariškiai mokosi atremti teroristų išpuolius (atnaujinta)

  • Teksto dydis:

Penktadienio rytą per bendras policijos ir kariškių pratybas Telšiuose patikrinta apie 1250 transporto priemonių bei jų vairuotojų. Pratybose buvo iškelta užduotis – rasti ir sulaikyti iš areštinės pabėgusius asmenis, galinčius kelti teroristinių išpuolių grėsmę.

Įtariamų teroristų ieškoję pareigūnai sulaikė 4 teisės vairuoti neturėjusius asmenis bei kontrabandinių cigarečių gabentojus, pranešė Telšių apskrities policija.

Bendrose Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų ir Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono kariškių pratybose iš viso dalyvavo apie 120 policijos pareigūnų ir 160 kariškių. Pagal pratybų legendą vykdydami planą „Sulaikymas“, pareigūnai ir kariškiai pasiskirstė Telšių miesto, rajono ir apskrities teritorijoje numatytuose postuose, taip pat buvo suformuoti mobilūs ekipažai.

Vykusių pratybų metu gausios pareigūnų ir kariškių pajėgos tikrino pravažiuojančius automobilius, vykdė kitus pabėgusių asmenų paieškos ir sulaikymo veiksmus.

Iš viso nustatyta 10 Kelių eismo taisyklių pažeidėjų, iš kurių vienas – neblaivus vairuotojas, 4 – neturintys teisės vairuoti transporto priemonių bei 5 kiti Kelių eismo taisyklių pažeidimai. Dar du patikrinti eismo dalyviai su savimi turėjo kontrabandinių cigarečių (6 ir 100 pakelių), jie patraukti administracinėn atsakomybėn.

Po įvykusių pratybų apibendrinti rezultatai, išanalizuota veiksmų eiga bei jos tobulinimo galimybės.

Pratybų scenarijuje buvo numatyta, kad penktadienio naktį penkių nenustatytų asmenų grupė įvykdė Mažeikių r. policijos komisariato pastato užpuolimą, po kurio iš areštinės pabėgo 20 sulaikytų asmenų. Iš jų - 9 asmenys, įtariama nelegaliai patekę į Lietuvą. Scenarijuje numatyta, jog bėgliai juda link Telšių ir gali vykdyti teroristinius išpuolius.

Pratyboms mobilizuoti namuose buvę Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, įvedus planą „Sulaikymas“, į pagalbą pasitelktos Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono pajėgos. Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas pavedė sušaukti Policijos ekstremalių situacijų centrą, kuris koordinuoja operacijos veiksmus, sąveiką su Lietuvos kariuomene.   

Po instruktažo, pareigūnų ekipažai išdėstyti Alytuje bei stabdo ir tikrinti transporto priemones, vykdyti kitus pabėgusių asmenų paieškos ir sulaikymo veiksmus. Į pagalbą policija pasitelkė kariškius.

Kaip BNS informavo Policijos departamentas, tai – vienos didžiausių bendrų policijos ir kariuomenės pratybų, vykstančios pagal pasirašytą bendradarbiavimo priemonių planą.


Šiame straipsnyje: pratyboskariaipolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Laisvoj ES terorizmas yra šito darželio žaisliukas.... Tik tiems teroristams Lietuva nereikalinga. Ne tokia jau ji svarbi, kad galėtų ką pakeisti. Vasalai nulenkę nugaras ES galingiesiams....

va

va portretas
eik Danute galvos plautis....neremsi savos kariuomenės - svetima ims sūnų kariauti į Siriją;)))))))))))))

Danute

Danute portretas
Kokie uzpuoliai?? Tik pinigus praplauna ale pratybom , kas mus puls, tie patys pabegeliai is cia bega, rūsai puola jau 4 metus vis uzpult žada. Nei saviem nei kitiem nereikalingi
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių