Policija: Alytuje užfiksuotas bandymas papirkti rinkėjus

Ketvirtadienį Alytuje užfiksuotas bandymas papirkti rinkėjus. Apie 10 val. Alytaus apskrities Vyriausiasis policijos komisariatas gavo pranešimą, kad Alytuje, Dariaus ir Girėno gatvėje asmuo papirkinėja rinkėjus.

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai sulaikė 1951 metais gimusį E.J ir 1973 metais gimusį R. G., kuriam nustatytas sunkus girtumo laipsnis, praneša Policijos departamentas.Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo papirkimo. Trečiadienį dėl bandymo papirkti rinkėjus 2 ikiteisminiai tyrimai pradėti Šilutėje.

Pasak pranešimo, policija iš viso jau gavo daugiau nei 20 įvairių su rinkimais susijusių pranešimų iš kitų Lietuvos miestų, visi pranešimai atidžiai tikrinami, kai kurie jų nepasitvirtino.

Policija pažymi, jog nustačius atvejus, kuomet bus bandoma papirkti rinkėjus, šių asmenų atžvilgiu bus vykdomi atitinkami veiksmai. Baudžiamojo kodekso 172 straipsnyje numatyta, kad trukdymas pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki trejų metų.

Policija žada, jog atsakomybės neišvengs ir tie, kurie sutinka perleisti savo balsą už pinigus ar kitokį atlygį. Rinkėjo balsavimas už atlygį, siūlymasis balsuoti už atlygį ar kurstymas tai daryti rinkimuose ar referendume užtraukia administracinę atsakomybę ir baudą nuo 1000 iki 2000 litų.politika@bns.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių