Po trečiadienio liūties didesnių pasekmių Gedimino kalnui išvengta

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Vilniuje iškritus gausiems krituliams, ketvirtadienio rytą operacijų vadovo, kultūros viceministro Renaldo Augustinavičiaus, nurodymu pagal iš anksto nustatytą reagavimo protokolą Lietuvos nacionalinio muziejaus specialistai ir rangovai pradėjo taikyti avarijos grėsmės likvidavimo priemones.

Ryte atliekant nuolatinę stebėseną Gedimino kalno pietrytiniame šlaite jau esamos nuošliaužos kūne fiksuotas grunto plyšys, dėl kurio paviršiaus sluoksnis smuktelėjo iki 25 cm, rašoma pranešime žiniasklaidai.

R. Augustinavičius nurodymu, pagal iš anksto nustatytą reagavimo protokolą, iš pat ryto Lietuvos nacionalinio muziejus ir rangovai pradėjo taikyti avarijos grėsmės likvidavimo priemones: esamos nuošliaužos kūne nukasinėjamas atplyšęs paviršiaus sluoksnis, jį nuplaniruojant vietoje.

Šiuo metu pagrindiniai avarijos grėsmės likvidavimo darbai eina į pabaigą. Juos planuojama baigti iki šios dienos vakaro.

Atkreiptinas dėmesys, kad trečiadienio liūties didesnių pasekmių buvo išvengta, nes, ruošiantis liūčiai jau antradienį, operacijų vadovo nurodymu buvo pradėtos taikyti laikinos priemonės: Gedimino aikštelėje esanti veja arčiau Aukštutinės pilies rūmų buvo uždengta apsaugine plėvele, iš Gedimino kalno archeologinių tyrimų vietos nuolat buvo pumpuojamas vanduo, taip buvo sumažintas kritulių patekimas į Gedimino kalno giluminius sluoksnius.

Taip pat operacijų vadovo nurodymu Lietuvos nacionaliniam muziejui ir jo pasitelktiems rangovams nurodyta įrengti laikiną drenažą, o pietrytinio šlaito bermos šiaurinėje dalyje įrengti vandeniui nelaidžias dangas, kad kritulių vanduo nepatektų po pietrytine Gedimino kalno nuošliauža ir būtų nukreiptas į lietaus kanalizaciją.


Šiame straipsnyje: Gedimino kalnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"Neperšokęs per griovį nesakyk OP" - palaukit pora dienų kol vanduo gilesnius kalno sluoksnius pasieks.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių