Po tragedijos Lenkijoje patikrinti ir Lietuvoje esantys pabėgimo kambariai

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) pareigūnai baigė prevencinę Lietuvoje esančių pabėgimo kambarių patikrą, ji parodė, kad jų priešgaisrinė būklė yra nebloga.

Kaip BNS teigė PAGD Valstybinės priešgaisrinės priežiūros valdybos viršininkas Jūris Targonskas, dauguma pabėgimo kambarių atitinka gaisrinės saugos reikalavimus, užfiksuoti trūkumai yra nedideli – rasta degių dekoracijų, taip pat kai kur nebuvo instruktuojami darbuotojai.

„Iš esmės galiu teigti, kad nėra bloga situacija Lietuvoje, ir visiems, kuriems reikėjo, suteiktos konsultacijos. Mes to klausimo nepaliksime ir po kurio laiko pažiūrėsime, kaip jie tas konsultacijas įgyvendino. Manome, kad situacija nėra prasta“, – BNS sakė J. Targonskas.

Anot jo, nepaisant to, kad reikalavimų laikomasi, visko gali nutikti dėl žmogiško faktoriaus.

„Aš negaliu teigti, kad atskirais atvejais ar lankytojas, ar prižiūrėtojas kur nors nenukryps į šoną, ar į tualetą nenueis. Žmogiškasis faktorius tame yra, bet kas susiję su priešgaisrinės saugos būkle, tai ji yra nebloga“, – teigė J. Targonskas.

Lietuvoje esančius pabėgimo kambarius sumanyta patikrinti po gaisro viename Lenkijos pabėgimo kambaryje, kai žuvo penkios paauglės.

Per tyrimą Lietuvoje identifikuoti 58 pabėgimo kambariai, dešimt iš jų nedirbo, patikrinti 48 pabėgimo kambariai.

Pabėgimo kambariai – įvairioms žmonių grupėms skirta pramoga: žmonės užrakinami tam tikroje patalpoje,  per tam tikrą laiką jie turi išspręsti galvosūkį ir taip rasti išėjimą iš kambario.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių