Po sauso ir saulėto savaitgalio sulauksime lietaus

Į Lietuvą atkeliavo šiltų orų banga ir savaitgalis bus gražus – sausas ir saulėtas – visoje Lietuvoje, sako sinoptikė Alva Nagelytė.

Šeštadienį temperatūra daug kur sieks 24–25 laipsnius. Šalies pietvakariuose kai kur gali pakilti ir iki 26–27 laipsnių šilumos. Pūs vidutinio stiprumo, šiltas pietų vėjas.

Sekmadienį, anot sinoptikė, bus dar truputį šilčiau. Naktį numatoma 10–14 laipsnių temperatūra, pajūryje – apie 15–18 laipsnių. Dieną oro temperatūra kils nuo 24 laipsnių šalies rytuose iki 28 laipsnių šalies pietvakariuose. Išliks pietinių krypčių vėjas.

Pirmadienį per Lietuvą praslinks trumpi lietūs. Anot A. Nagelytės, naktį jie daugiau apims vakarinę šalies dalį, o dieną išplis jau į daugelį šalies rajonų. Temperatūra naktį numatoma nuo 14 iki 18 laipsnių šilumos. Dieną Rytų Lietuvoje temperatūra dar kils iki 25–27 laipsnių, o vakariniuose rajonuose jau bus gaiviau – 20–24 laipsniai.

Daugiau lietaus, tikėtina, sulauksime antradienio dieną. Kaip prognozuoja sinoptikė, jis išplis beveik visoje Lietuvoje. Dar gana intensyvūs lietūs tęsis ir trečiadienio naktį, ypač rytiniuose Lietuvos rajonuose.

„Na, o kitomis dienomis tai bus gana saulėta, tai praplauks trumpų lietų banga, bet apskritai dar išliks vasariški orai. Temperatūra dienomis dar perkops 20 laipsnių“, – sako A. Nagelytė.


Šiame straipsnyje: orailietussaulėtas savaitgalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių