Po nepavykusio perversmo turkai gauna politinį prieglobstį Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Po nepavykusio perversmo Turkijoje šios šalies piliečiai pradėjo gauti politinį prieglobstį Lietuvoje, pirmadienį rašo „Lietuvos žinios“.

2015 metais gavusių prieglobstį Lietuvoje turkų nebuvo nė vieno. Kitąmet prieglobstį Lietuvoje gavo 2 prašytojai, 2017 metais – 12, o pernai – 13 Turkijos piliečių.

„Žodį opozicija visada laikiau neigiamu. Man atrodė, kad taip vadinami žmonės, kurie tik kritikuoja valdžią ir patys nieko nedarė. Buvau įsitikinęs, kad Turkija demokratinė šalis, kur nors ir yra problemų, bet mes tikrai esame pakeliui į Europą. Šiandien pasirodo, kad viskas yra ne taip“, – sakė Vilniuje gyvenantis informacinių technologijų specialistas Halilas Ibrahimas Akas.

Pasak jo, represijas jo tėvynėje patyrė jau milijonai žmonių ir daugelis jų telaukia galimybės išvykti iš šalies.

Turkija dėl mėginimo 2016-aisiais įvykdyti perversmą yra suėmusi apie 77 tūkst. žmonių. Dar apie 130 tūkst. buvo atleisti iš valstybės tarnybos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
..ir kodel tokia maza valstybe nori[kaikas]"prifarsiruoti " turku ordos palikuonimis ;pries juos kovose zuvo tukstanciai LDK kariunu;;o dabar atveriam tiems netikeliams "duris"[Trojos arklys ir" meshkos paslauga" saviems...

...

... portretas
Lietuvą naikint visokiais 'atbėgėliais' naudinga TIK tai "išrinktajai tautai", visi tie 'perkeltieji' yra abejingi Lietuvai, bet JEI jie išstums iš Lietuvos lietuvius, tai paskui jau tiems 'pateptiesiems' nebus sunku čia pasidaryt SAU 'išrinktąją žemę'... kokie jie apgailėtini.

Anonimas

Anonimas portretas
Kada nustos isileisti i Lietuva visokius perversmininkus? Svetimtauciu ir kitatikiu jau per akis!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių