Po kario mirties kariuomenė profilaktiškai tikrina karius

  • Teksto dydis:

Savaitgalį nuo, kaip įtariama, ūminio meningokoko infekcijos mirus kariui, kariuomenė imasi atsargumo priemonių, profilaktiškai tikrina karius.

„Su jaunesniuoju eiliniu gyvenusiems, artimiau bendravusiems kariams suleista prevencinė medicininių preparatų dozė, vykdoma papildoma karių sveikatos apžiūra. Kareivinės dezinfekuojamos, valomos, vėdinamos“, – rašoma Krašto apsaugos ministerijos atsakyme BNS.

Pasak ministerijos atstovų, kol kas nėra žinoma, kur ir kada karys galėjo užsikrėsti.

„Ši sukrečianti žinia buvo visiems labai netikėta, kadangi savaitgaliui iš bataliono karį išleidome puikiai besijaučiantį, kaip visuomet gerai nusiteikusį. Sunku patikėti, kokia žaibiška ir mirtinai pavojinga gali būti šį infekcija“, – pranešime spaudai cituojamas Kunigaikščio Vaidoto bataliono vadas pulkininkas leitenantas Eugenijus Lastauskas.

Devyniolikmetis Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karys nuo ūmios meningokokinės infekcijos mirė Vilniaus infekcinėje ligoninėje.

Nuo pernai spalio tarnavęs karys savaitgaliui buvo išleistas į namus, pasijutęs blogai paguldytas į ligoninę.

Pernai metų gruodį į ligoninę paguldytas Klaipėdoje įsikūrusio Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono šauktinis karys, kuriam taip pat įtarta meningokokinė infekcija.

Taip pat pernai teisėsauga buvo pradėjusi tyrimą dėl gegužę staiga mirusio 21–erių metų šauktinio. Sausio pradžioje pranešta, kad ikiteisminis tyrimas nutrauktas, nustačius, kad karys mirė nuo ūmios meningokokinės infekcijos, o ne dėl nusikalstamų veiksmų.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, pernai Lietuvoje užfiksuoti 75 meningokokinės infekcijos atvejai, septyni iš jų pasibaigė mirtimi.

Šiais metais be savaitgalį mirusio kario jau užregistruota 14 šios infekcijos atvejų, iš jų vienas buvo mirtinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių