Be mikroautobusų policija pirks konvojavimo ir ekspertams skirtus automobilius

Policija po kelias savaites trukusių ginčų su Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) nusprendė vienu kartu įsigyti ne tik mikroautobusų, bet ir konvojavimui ir patruliavimui skirtų automobilių.

Kaip BNS sakė generalinio komisaro pavaduotojas Rimantas Bobinas, oficialų atsakymą VPT tikimasi pateikti pirmadienį, tačiau preliminariai nuspręsta, jog bus įsigyjami ne tik didesnio pravažumo mikroautobusai, skirti reagavimui į įvykius, bet ir sulaikytųjų pervežimui, policijos ekspertų darbui skirti automobiliai.

„Mes tikrai neatsisakome, kad didžioji automobilių bus tie, ko mes norime reagavimui: keturiais varomais ratais ir automatine greičių dėže. Kadangi turime ne tik tokio profilio automobilių, mūsų funkcijos plačios - yra ir konvojavimas, ir ekspertai, kurie dirba, tikrai parkas mūsų labai senas tose srityse, tai tose srityse mes ir turime prioritetus. Sprendėme, kad prioritetai bus įgyvendinti antroje metų pusėje, bet šiandien kadangi taip užsispyrė Viešųjų pirkimų tarnyba, prioritetus perkėlėme į pirmąją metų pusę“, - BNS sakė R.Bobinas.

Anot jo, įvertinus specifikacijas, mikroautobusus galėtų siūlyti du, konvojavimui skirtus automobilius - 9 gamintojai, ekspertams - 6 gamintojai.

VPT rekomenduoja sąlygose nenurodyti pavarų dėžės tipo, taip leidžiant dalyvauti ir kitiems tiekėjams, o didesnį pravažumą įvertinti kitais kriterijais, nei keturi varomieji ratai: didesne prošvaisa (atstumu nuo ratų apačios iki automobilio dugno), sukimo tarp varančiųjų ratų paskirstymo funkcija ir kitais.

Šią savaitę dėl kilusio konflikto su policijos ir Viešųjų pirkimų tarnybos vadovais susitiko Dalia Grybauskaitė, apie tai iš anksto nebuvo skelbta.

Šiuo metu policijos  automobilių parką sudaro apie 2000 transporto priemonių, nemaža dalis yra pasenusios, ketinama atsisakyti apie 30 proc. jų.

Artimiausiu metu žadama įsigyti ir kinologams, konvojavimui skirtų transporto priemonių, kurios neprivalės būti varomos keturiais ratais ar turėti automatinių pavarų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių