Po apniukusio ir lietingo savaitgalio orai atvės

Savaitgalį sinoptikai žada būsiant lietingą ir apniukusį, o nauja savaitė prasidės vėsesniais orais.

Šeštadienį daugelyje rajonų numatomas lietus. Popietę šalies vakarus pasieks naujo iš pietvakarių Europos atslenkančio ciklono lietaus zona. Taigi iki vakaro su lietumi jau teks susidurti jau daugeliui rajonų, LRT radijui sakė sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė. Pasak jos, mažiausias lietaus kiekis iškris šiaurės rytiniuose regionuose. Priartėjus ciklonui ims pamažu stiprėti vėjas, tačiau pavojingesnis šeštadienį jis dar netaps. Temperatūra pasiskirstys nuo 4-5 laipsnių šilumos rytiniuose rajonuose iki 7-8 laipsnių šilumos pajūryje.

Ateinančią naktį lietus bus gausiausias. Ciklono centras praslinks šalia mūsų pajūrio, tad intensyvesnis ir įkyresnis lietus tikėtinas pirmoje nakties pusėje būtent prie jūros ir Žemaitijoje, o mažiausia lietaus klius šalies rytiniam pakraščiui, sakė sinoptikė. Be to, stiprės vėjas. Jis pirmoje nakties pusėje pūs iš pietryčių, o artėjant rytui vis labiau suksis iš vakarų, ir būtent su tuo posūkiu Vakarų Lietuvoje kartais vėjo gūsiai sieks iki 15-20 m/s. Temperatūra mažai skirsis nuo šeštadienio, oras naktį atvės tik iki 2-6 laipsnių šilumos. Sekmadienį dieną žemo slėgio sūkuriui tolstant į šiaurę, dangus nors ir išliks apniukęs, lietaus jau bus nedaug, tačiau jis iki sekmadienio vakaro apsilankys dar daugelyje vietovių. Daugiausia jo galima tikėti pirmoje dienos pusėje.

Savaitės pradžioje, pasitraukus ciklonui, laukiama orų atvėsimo, sakė sinoptikė M. Kirkliauskaitė. Anot jos, naktimis bus ir neigiamų temperatūrų, dažnesni bus plikledžiai. Kritulių neturėtų būti daug. Pirmadienį dar vyraus lietūs, o antradienį jau krituliai bus mišresni. Trečiadienį daugiausia iš debesų kris šlapdriba ir sniegas, tačiau kritulių neturėtų būti daug ir didesnė jų tikimybė bus vakariniuose, šiaurės vakariniuose Lietuvos rajonuose.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių