Planuojamas D.Grybauskaitės susitikimas su B.Obama

Prezidentės Dalios Grybauskaitės pirmasis susitikimas su Jungtinių Amerikos Valstijų vadovu Baracku Obama planuojamas šių metų pavasarį. Tuomet numatomas D.Grybauskaitės vizitas į JAV.

Prezidentės patarėjas užsienio politikos klausimais Darius Semaška patvirtino, kad yra ruošiamas D.Grybauskaitės vizitas į JAV, kurio metu planuojamas susitikimas su B.Obama. „Viskas tebėra planavimo stadijoje. Dar nėra žinoma tiksli data“, - sakė jis.

D.Semaška neneigė, kad vizitas gali įvykti šių metų pavasarį. „Galbūt kovo mėnesį, bet gali įvykti ir kiek vėliau - balandį ar gegužę“, - sakė patarėjas.

Numatoma, kad D.Grybauskaitė vizito į JAV metu su B.Obama susitiktų Vašingtone, Baltuosiuose rūmuose.

Apie planuojamą Prezidentės apsilankymą už Atlanto ir susitikimą su stipriausios bei įtakingiausios pasaulio valstybės vadovu dar pernai lapkritį susitikime su premjeru Andriumi Kubiliumi užsiminė asociacijos „Amerikos prekybos rūmai“ nariai. Pasak jų, Amerikos ir Lietuvos verslininkai jau pradeda ruoštis šiam vizitui, nors jo tiksli data dar nėra žinoma.

Ankstesnis prezidentas Valdas Adamkus yra tik trumpai pabendravęs su B.Obama šį pavasarį surengtame NATO viršūnių susitikime Prancūzijoje ir Vokietijoje. Tačiau V.Adamkus ne kartą buvo susitikęs su ankstesniu JAV prezidentu George'u Bushu. Pastarasis yra apsilankęs ir Vilniuje 2002 metų pabaigoje.

B.Obama JAV prezidento pareigas pradėjo eiti praėjusį sausį, D.Grybauskaitė Lietuvos Prezidente prisaikdinta 2009 m. viduryje.

Šiuo metu JAV lankosi Lietuvos premjeras A.Kubilius. Tačiau nėra numatyti jo susitikimai su aukščiausiais šios šalies pareigūnais. Lietuvos Vyriausybės vadovas į JAV nuvyko skaitinti amerikiečių investicijų į Lietuvos ekonomiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių