Pirmokai gaus atnaujintus pasus

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 1-ąją  pirmokai gaus Švietimo ir mokslo ministerijos dovaną – Lietuvos pirmoko pasą. Šiemet po ilgos pertraukos pirmokų (29 tūkst.) bus daugiau nei abiturientų (27 tūkst.).

Atnaujintame pase vaikai susitiks su dviem herojais - guvia ir smalsia pirmoke Minte bei žaismingu jos palydovu Moku. Jie pakvies leistis į kelionę po Lietuvą, jos istoriją ir dabartį.

Kartu su herojais keliaudami paso puslapiais pirmokai supažins su reikšmingais ir įdomiais Lietuvos istorijos įvykiais, didžiausiais miestais, kariuomene, valstybės simboliais, kalba, mokykla, Lietuvos mokslo pasiekimais.

Pirmoko pase taip pat pateikiami patarimai, kaip saugiai elgtis gatvėje, bendrauti su draugais ir nepažįstamaisiais, kur skambinti nelaimės atveju.

Pase pirmokai galės įsiklijuoti savo ir mokyklos nuotrauką, pažymėti svarbiausią informaciją apie save ir mokyklą.

Beveik 2 tūkst. pasų kaip valstybės dovana šiemet iškeliauja į lietuviškas mokyklas 14 užsienio šalių.

Atnaujintą Pirmoko paso tekstą kūrė vaikų rašytoja Urtė Uliūnė, paveikslėlius piešė knygas vaikams iliustruojanti dailininkė Rasa Joni.

Pratęsti pažintį su smalsuoliais Minte ir Moku netrukus bus galima ir edukaciniame interneto žaidime, animaciniuose filmukuose. Mokytojams bus pateiktos metodinės rekomendacijos, kaip kūrybiškiau pamokose panaudoti pase esančią informaciją.

Pirmuosius Lietuvos pirmoko pasus vaikai gavo 2004 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pinigų švaistimas

Pinigų švaistimas portretas
Niekam nereikalingi pirmokų pasai, informacija pateikiama tėvams, kurie ir taip žino kaip elgtis ir kur skambinti....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių