Piligrimai iš Kryžių kalno žygiuoja į Šiluvą

Į savaitgalį prasidėsiančius Šilinių atlaidus jau keliauja piligrimai. Būrys maldininkų į tradicinį 10-ąjį žygį pajudėjo iš Kryžių kalno.

Į Kryžių kalną susirinko per 900 jaunųjų maldininkų. Po mišių su giesmėmis ir dainomis visi patraukė Šiluvos link. Piligrimų laukia ilgas dviejų parų kelias. Jie kasdien pėsčiomis nužygiuos maždaug po 20 kilometrų. Pakeliui jaunieji piligrimai lanko miestelių bažnyčias, bendrauja su vietos jaunimu.

Žygeivių nuotaikos nesugadino net pliaupiantis lietus.

„Aš einu jau penktą kartą. Manau, tai puiki priemonė auklėti jaunimą. Teko eiti visokiomis sąlygomis, nemanau, kad oras pakenks šį kartą“, – penktadienį sakė Vytautas.

„Tiesiog labai „faina“ eiti ir susitaikyti su Dievu, labai gera“, – teigė Greta.

„Man tai reiškia tikėjimo paliudijimą visai Lietuvai ir visai Europai, kad tai yra gyva ir nėra kažkokia atgyvena“, – tvirtino Vincentas.

Žygio sumanytojas – Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis – su jaunimu žygiuoja jau dešimtus metus. Šiemet žygis skiriamas Tikėjimo metams.

„Mes trokštame, kad jaunimas tikėjime augtų, stiprėtų, kad jų dvasia nuolat stiprėtų, kad jie būtų pilni džiaugsmo, meilės, gerumo ir ištikimybės“, – sakė E. Bartulis.

Pirmasis jaunimo žygis, sujungęs dvi tikintiesiems svarbias vietas – Kryžių kalną ir Šiluvą – įvyko 2003-aisiais ir buvo skirtas popiežiaus Jono Pauliaus II apsilankymo Lietuvoje dešimtmečiui. Vėliau žygis tapo kasmetis ir sutraukia vis daugiau jaunimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sekta

sekta portretas
o tai tie piligrimai-bedarbiai. ?????

baisiausiai

baisiausiai portretas
kad kartu tempiami ir vaikai. Jie nuvargsta, išalksta, permirksta lietuje, neišmiega - bet auka kažkokiai mistinei būtybei svarbesnė ir už vaikų sveikatą. maniau, kad nors kunigai paaiškins tokių piligriminių kelionių beprasmiškumą, bet, jiems tai į naudą, matyt.

Mes

Mes portretas
sveiki, miela zinoti, kad rupinates vaiku fizine bukle, o kas pasirupins ju sielos reikaleliais - nebijokite, dar jokia piligrimyste neatnese niekam blogio !.. Linkiu is visos sirdies patiketi ,kad visi - dideli ir mazi essme ir Vieno Dievo vaikuciai :) , o jei jau taip . tad kuris gi mylintis TEVAS apleis savo branguji kudikeli ?..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių