P.Gražulis prašo įvertinti P.Saudargo grabaliojimąsi

Seimo narys Petras Gražulis kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją bei generalinį komisarą, prašydamas įvertinti parlamentaro Pauliaus Saudargo elgesį.

Šeštadienį vykusiame Seimo plenariniame posėdyje įsikarščiavusį P. Gražulį mėgino raminti konservatorius P. Saudargas. Šį P.Gražulis pastūmė. Skirti parlamentarų atskubėjo Seimo personalo atstovas.

P. Saudargo elgesį P. Gražulis laiko viešosios tvarkos bei tam tikrų etikos normų pažeidimu.

„Manau, kad Seimo nario Pauliaus Saudargo elgesys atitinka Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatytą kvalifikaciją, kuri teigia, jog necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių ar kiti panašūs veiksmai, pažeidžiantys viešąją tvarką ir žmonių rimtį, užtraukia piniginę baudą arba administracinį areštą. Be to, P. Saudargo kabinėjimasis, man sakant kalbą iš Seimo tribūnos, gali būti traktuojamas ir kaip įtartinas, dviprasmiškas, keliantis nerimą elgesys, susijęs su mano pažiūromis tradicinių vertybių klausimu. Juk tokį kabinėjimąsi bei grabaliojimą galėčiau suprasti ir kaip galimą seksualinį priekabiavimą“, – teigė Seimo narys P. Gražulis.

Dėl nepagarbaus kolegos elgesio įsižeidęs parlamentaras teigia, kad ir Valstybės politikų elgesio kodeksas įpareigoja politikus vadovautis tam tikrais principais: pagarba žmogui ir valstybei, padorumu, pavyzdingumu, atsakomybe. Anot P. Gražulio, akivaizdu, kad Seimo narys P. Saudargas savo veiksmais šiuos principus pažeidė. Dėl to Seimo narys ir nutarė kreiptis į teisėsaugos instituciją bei Seimo etikos sargus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vyt

vyt portretas
mano nuomone negalima rinkyi i seima nebaigusiu auktojo mokslo busimu seimunu , nes kaip parode praktika visi bemoksliai pridaro ivairiu fokusu

Juokas

Juokas portretas
Šį kartą Ponas Gražulis visiškai teisus.O Saudargas pasielgė,kaip tikras chuliganas,už turi būti nubaustas.Tokio bjauraus seimūno elgesio dar nebuvo.Gražulis pasakė tiesą,juk per sausio įvykus P.Saudargo tėvas ,berods pirmas iš ministrų nešė muilą iš Lietuvos.Taigi,tiek jam ta Lietuva ir terūpėjo.Ir aplamai,labai jau prastai atrodo,kaip seime sėdi tėvas su sūneliu,arba vyras su žmonike.Tai mano manymu gėda Seimui.Užtat taip ir nusigyvenom,kad valdo šeimos.

faustas88

faustas88 portretas
nejaugi dar kas nors ji isrinnks o dieve dieve nors gali buti visko :::::
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių