P.Gražulis 14 Klaipėdos rajono politikų kaltina šmeižtu

Klaipėdos rajone į Seimą išrinktas parlamentaras Petras Gražulis kaltina šmeižtu 14 rajono politikų ir siūlo jiems skirti viešųjų darbų, rašo „Lietuvos rytas“.

Savo garbę ir orumą siekiantis apginti P.Gražulis ir 14 Klaipėdos rajono valdančiosios daugumos atstovų (iš viso taryboje – 27 politikai) pavasarį porą mėnesių jau varstė apylinkės teismo duris. Tačiau susitaikyti nepavyko.

„Jie tarsi ir žengė žingsnelį, teigė, kad per ateinančius rinkimus mane įžeidusio pranešimo neplatins. Ir viskas. Tačiau dėl šmeižto viešai neatsiprašė, nepažadėjo paneigti neteisingos informacijos“, – sakė parlamentaras.

P.Gražulio ir rajono politikų ginčą Klaipėdos rajono apylinkės teisme pradėjo nagrinėti du teisėjai.Iš pradžių taikinamieji posėdžiai vyko atskirai su kiekvienu politiku, vėliau teisėjai nusprendė bylas sujungti. Dabar jos bus nagrinėjamos bendrai.

Posėdžiai prasidės spalio mėnesį.Rajono politikai atvirą laišką partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijai Klaipėdos rajono savivaldybės taryboje paskleidė pernai spalio 27 dieną.

P.Gražulis jį vertina kaip tikrovės neatitinkančią informaciją. Esą laiške pateikti devyni melagingi teiginiai.

„Akivaizdu, kad atvirame laiške paskleisti teiginiai, neva aš (...) negailestingai iš kelio šalinu visus savo bendražygius, turiu įžūlumo bažnyčioje koneveikti oligarchus, siekdamas nedorų tikslų panaudoju specialiąsias tarnybas, televiziją, spaudą, mažai politikoje susigaudančius žmones, yra konstatuojamojo pobūdžio, dėstomi faktai pateikiami kaip objektyviai egzistuojantys. Tokie teiginiai pateikti ne kaip nuomonė apie tikrai egzistuojančius faktus ir duomenis, bet kaip nauja informacija, ir ta informacija neatitinka tikrovės“, – savo skunde teismui teigia parlamentaras.

Tarybos nariams politikas buvo pateikęs raštišką prašymą viešai paneigti esą šmeižikiškus teiginius, bet jie neatsiliepė. Todėl Seimo narys ir kreipėsi į teismą privataus kaltinimo tvarka.

„Apšmeižtas ne tik aš, bet ir visa mano giminė, kunigų kelią pasirinkę trys mano broliai. Tikėjausi, kad bent teisme politikai pagaliau pripažins suklydę, viešai atsiprašys ir sutiks paneigti savo teiginius, bet taip neatsitiko – jie savo kaltės neįžvelgia“, – kalbėjo P.Gražulis, neprašantis atlyginti patirtos neturtinės žalos.

Parlamentaras mano, kad geriausia būtų politikams skirti viešųjų darbų visuomenės labui.


Šiame straipsnyje: Petras Gražulis

NAUJAUSI KOMENTARAI

jolka.joz

jolka.joz portretas
\Uzkniso P.Grazulis. Lauk is seimo.

Anupras

Anupras portretas
Įdomu, kuo ir ką kaltina kiti gydymo įstaigos Bangų 6a pacientai? Nerašykite tik apie vieną nelaimėlį...

žiauriai

žiauriai portretas
nusibodo tas gražuolis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių