Perspėjimo žinutes vėlų vakarą gyventojai gavo per klaidą?

Bendrojo pagalbos centro (BPC) viršininkas Audrius Čiuplys sako, kad tikrinant gyventojų perspėjimo sistemą antradienio vakarą žinučių abonentai neturėjo sulaukti, tad aiškinamasi, kodėl taip nutiko.

A. Čiuplys BNS teigė, kad testas atliktas kilus įtarimui, kad Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente (PAGD) sutriko gyventojų perspėjimo sistema.

„Testavimas atliekamas kasdien, tik žinutės nebūna siunčiamos gyventojams. Šiuo atveju, žinutės siunčiamos gyventojams. Iš principo, išsisiųsti neturėjo. Ar buvo tas sutrikimas – dar bus aiškinamasi“, – BNS sakė A. Čiuplys.

Galbūt tas laikas buvo toks netinkamas, bet manome, kad geriau atlikti tokiu laiku, nei naktį neturėti jokios galimybės išsiųsti, jei būtų poreikis.

Gyventojai žinutes apie atliekamą sistemos patikrinimą išmaniuosiuose telefonuose gavo antradienį, apie 22 val. vakaro, dalis žmonių pasipiktino dėl be reikalo drumsčiamos ramybės.

Anot A. Čiuplio, situaciją dar aiškinsis informacinių technologijų specialistai, tačiau, anot jo, pirminiais duomenimis kitos galimybės tuo metu patikrinti sistemą, nei siunčiant žinutes, nebuvo.

„Galbūt tas laikas buvo toks netinkamas, bet manome, kad geriau atlikti tokiu laiku, nei naktį neturėti jokios galimybės išsiųsti, jei būtų poreikis. Tuo metu kito būdo įsitikinti nebuvo“, – teigė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip taip

taip taip portretas
sutrukdė vieną iš trijų, nes du žinučių negavo :)

Jomaga

Jomaga portretas
Neduok dieve kas atsitiktu rimtai, pilnas diletantiskumas, nesulauktume jokios pagalbos. Milijonai skiriami, o viskas butaforijos lygyje.

gyventojas

gyventojas portretas
Aha, visados, kai padarai kažką netyčia, ar neplanuotai ir tai kas nors pastebi, geriausia nutaisyti rimtą veidą ir pasakyti:" Bet tu matai, kaip įdomiai čia išėjo..."
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių