Perspėja: dėl oro užterštumo mokiniams lauke negali būti organizuojami užsiėmimai

Penktadienį oro užterštumui viršijant normas, ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikams negali būti organizuojama veikla lauke, taip pat lauke negali vykti mokinių kūno kultūros pamokos, praneša Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Specialistai siūlo ugdymo įstaigoms kasdien stebėti aplinkos oro kokybės informaciją ir pastebėjus, kad oro užterštumas padidėjęs, užtikrinti, kad vaikai į lauką nebūtų vedami.

Daugelyje šalies oro kokybės tyrimo stočių jau keletą dienų pastebima padidėjusi kietųjų dalelių koncentracija.

Anot NVSC, užterštumas kietosiomis dalelėmis padidėjęs dėl nepalankių teršalų išsisklaidymo sąlygų, taip pat įtakos galėjo turėti transporto ir pakeltoji tarša, o dalis teršalų gali būti atnešama iš Baltarusijos ir Ukrainos pasienyje vykstančių miškų gaisrų.

Visuomenės sveikatos specialistai pataria likti namuose, nevesti mažų vaikų į lauką, sandariai uždaryti langus, išjungti vėdinimo sistema, taip pat rekomenduojama saugoti kvėpavimo takus – naudoti marlines kaukes ar respiratorius, vengti aktyvios fizinės veiklos, o blogai pasijutus, nedelsiant kreiptis į gydytojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O tai jei butu karas kur lystumet.

Pirmyn, Lietuva

Pirmyn, Lietuva portretas
Lietuvos Vyriausybe su VRM nesuvaldo pievu ir misku padegeju LR
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių