Į potvynio užlietas teritorijas atvyko kariai su gelbėjimo technika (papildyta)

  • Teksto dydis:

Į potvynio užlietas teritorijas Šilutėje penktadienį atvyko karių komanda su būtiniausia gelbėjimo įranga ir technika, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Pasak Šilutės savivaldybės specialisto civilinei saugai Arvydo Gorodecko, kol kas karių technikos pasitelkti neprireikė, tačiau ji budi rezerve.

„Mums rezerve reikia turėti, jeigu kur nors kaimuose susirgtų žmogus, ar dar kokia situacija – tada galėtume ją panaudoti: vikšrinė važiuoklė, galinga, plaukianti, todėl ir prašėme. Septyni kariai, turi narus, gelbėjimo techniką. Mums tai labai gerai“, – sakė jis.

Planuojama, kad potvynio vietovėje kariai bus iki vasario pabaigos.  

Karių veiksmai bus derinami su Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnais bei Šilutės rajono administracija. Taip pat esant būtinybei bus pasitelkiamas Karinių oro pajėgų sraigtasparnis.

Pasak A. Gorodecko, vandens lygis apsemtose teritorijose šiek tiek nukrito, tačiau išlieka stabilus, tikėtina, kad jis laikysis ir artimiausiomis dienomis. Tikimasi, kad vanduo atslūgs kitą savaitę paspaudus šalčiams.

Apsemtų teritorijų gyventojai su pagalbos prašymais į savivaldybės ar tarnybų atstovus kol kas nesikreipė.

Šią savaitę smarkiai pakilus vandeniui Nemune, Šilutės rajone dėl potvynio paskelbta ekstremali situacija.

Automobilių kelių direkcijos duomenimis, penktadienį apsemta buvo 5 kilometrų ilgio kelio atkarpa, kur vandens lygis siekė apie 90 centimetrų.


Šiame straipsnyje: Rusnėpotvynisapsemtas kelias

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių