Pernai Lietuvos kariuomenė apsipirko už daugiau nei 23 mln. litų

  • Teksto dydis:

Praėjusiais metais visus maisto produktus ir maždaug 60 proc. reikalingos aprangos, ekipuotės ir kitų prekių Lietuvos kariuomenė nusipirko iš Lietuvos įmonių, trečiadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Praėjusiais metais visus maisto produktus ir maždaug 60 proc. reikalingos aprangos, ekipuotės ir kitų prekių Lietuvos kariuomenė nusipirko iš Lietuvos įmonių, trečiadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Pernai Lietuvos kariuomenė pirko prekių už 23,175 mln. litų, iš jų už 16,583 mln. litų - iš šalies įmonių.

Krašto apsaugos ministerija informavo, kad 7, 442 mln. litų buvo skirta maistui, o 15,734 mln. litų kariams reikalingos aprangos, ekipuotės, kitoms prekėms įsigyti.

Užpernai situacija Lietuvos įmonėms buvo palankesnė – iš viso įsigyta maisto ir prekių už 24,374 mln. litų, iš jų 23,219 mln litų buvo skirta Lietuvos tiekėjams.

"Ankščiau Lietuvos kariuomenė viešuosiuose pirkimuose taikė mažiausios kainos principą, tačiau vis dažniau, siekdami geresnės prekių kokybės, tobuliname technines specifikacijas ir pradedame taikyti papildomus kriterijus, pvz. funkcionalumo, patvarumo", - pranešime spaudai teigė Lietuvos kariuomenės Logistikos valdybos Materialinių resursų departamento direktorius pulkininkas leitenantas Valdas Dambrauskas.

Dienraštis "Verslo žinios" praeitą savaitę rašė, kad Lietuvos tekstilės gamintojai dažnai laimi konkursus ir rengia ne vieną Europos šalies kariuomenę, tačiau Lietuvoje įsitvirtinęs mažiausios kainos reikalavimas, ir mūsų kariai dėvi trečiosiose šalyse siūtas uniformas.

"Kariuomenės skelbiamuose konkursuose kartais dalyvaujame, šiek tiek gaminių jai tiekiame, tačiau ne tiek, kiek galėtume. Kol konkursuose vyrauja formalus požiūris, pasiūlymai vertinami tik pagal kainą, kariuomenė mums lieka nepatraukli ir neįdomi pirkėja", - sakė trikotažo gamybos bendrovės "Omniteksas" pirkimo direktorius Vydas Damalakas.


Šiame straipsnyje: Lietuvos kariuomenėkariaiKAM

NAUJAUSI KOMENTARAI

zigmas2

zigmas2 portretas
nepades ta nauja uniforma

kam

kam portretas
tokiai mažai valstybėlei armija, jau geriau tų dykaduonių sąskaita padidintų policiją, arba nors atliktų kokius tikrai naudingus žmonėms darbus, pvz. užblokuotų Vilniaus taborą, be galimybės bet kam patekti ir t. t.

O

O portretas
kaip gauti toki isskirtinuma, kad pirku?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių