Pernai daugiau vaikų nei 2010-aisiais buvo likę be tėvų globos

Pernai be tėvų globos buvo likę 2280 vaikų – 6 procentais daugiau nei 2010-aisiais.

Vyriausybės 2011 metų veiklos prioritetų įgyvendinimo pažangos ataskaitoje nurodoma, kad praėjusių metų siekis buvo užtikrinti, jog šis rodiklis nedidėtų labiau nei 1 procentu.

„Tai reiškia, kad metų eigoje vaikas buvo paimtas iš tėvų, o po tam tikro laiko tais pačiais metais jis kartais buvo grąžinamas tėvams. Tokių atvejų skaičius išaugo, bet bendras be tėvų globos likusių vaikų skaičius metų pabaigoje sumažėjo“, – sakė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Odeta Tarvydienė.

Tarnybos 2011 metų veiklos ataskaitoje teigiama, kad metų pabaigoje buvo 10 813 globos netekusių vaikų, o 2010-ųjų pabaigoje –11 130.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos teigimu, 2011 metais 72 proc. vaikų tėvų globos neteko dėl to, kad tėvai arba vienintelis iš tėvų nesirūpino, nesidomėjo vaiku, jo neprižiūrėjo, naudojo fizinį ar psichinį smurtą, ir dėl to kilo pavojus vaiko fiziniam, protiniam, dvasiniam doroviniam vystymuisi bei saugumui.

Minėtoje Vyriausybės ataskaitoje taip pat teigiama, kad pernai, kaip ir siekta, socialinės rizikos šeimų, lyginant su 2010 metais, sumažėjo 3 proc. iki 10 tūkst. 598.

Vyriausybės 2011 metų veiklos prioritetų įgyvendinimo pažangos ataskaitą, kurioje aptariami svarbiausi įvairiose srityje nuveikti darbai ir pasiekti rezultatai, ministrų kabinetas planuoja aptarti pasitarime trečiadienį.


Šiame straipsnyje: vaikaiGlobaglobos namai

NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
kol neįsigalės nuostata netikusius tėvus kastruoti, tol mes rypausime ir būsime vieni pirmųjų pasaulyje, kai vaikai žalojami fiziškai ir dvasiškai.Tos asocialios šeimos leidžia vaikus į pasaulį ir kūdikių sąskaita geria bei žaloja kitus savo vaikus. Bent būtų svarstomas toks įstatymas (nepaisant dvasiškių šūkaliojimų), tai kaip mat susitvarkytų tie parazitai vaikų kankintojai.

garliavieciai

garliavieciai portretas
visu frontu i darbus, laukia daug vaiku, ne tik tas vienas ,kuriam is viso jus nereikalingi
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių