Penktokams norima pirkti planšetinius kompiuterius

Ateinančiais mokslo metais dalis penktokų mokyklose greičiausiai galės naudotis planšetiniais kompiuteriais - juos planuojama nupirkti Europos Sąjungos (ES) paramos lėšomis.

Anot Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM), už 12 mln. litų ketinama įsigyti ir apdrausti apie 10 tūkst. kompiuterių - daugiausia planšetinių ir dalį nešiojamų - penktokams bei jų mokytojams, apmokyti pedagogus ir užtikrinti interneto prieigą.

Švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus teigimu, ši naujovė padidintų motyvaciją mokytis.

„Nauda visokeriopa  – didinama mokinių motyvacija mokytis, didelės savarankiško darbo galimybės, pagerėja sąlygos mokytojui naudoti vaizdinę ir garso, interaktyvią mokymo medžiagą. Mokytojai gali  paprasčiau ir objektyviau vertinti mokinių pasiekimus. Dar viena priežastis – į kompiuterio atmintį galima “sudėti„ vadovėlius ir taip palengvinti jo kuprinę, sudaryti geresnes sąlygas mokytis namuose“, - teigiama BNS atsiųstame ministro atsakyme.

Pasak jo, naujieji kompiuteriai penktokams galėtų padėti mokytis gamtos mokslų, lietuvių kalbos.

„Penkta klasė – pagrindinio ugdymo pakopos pradžia. Penktokai imlūs naujoms technologijoms, jiems nėra sunku įprasti dirbti kompiuteriu. Svarbu ir tai, kad penktoms klasėms yra parengta įdomaus skaitmeninio ugdymo turinio - gamtos mokslų, lietuvių kalbos programa. Ji sukurta pagal ES lėšomis finansuojamą projektą“, - teigia G.Steponavičius.

Anot ministro, projekte galės dalyvauti mokyklos iš visos Lietuvos. Dalyvaujančių mokyklų skaičius priklausys nuo mokyklų dydžio.

„Norinčios dalyvauti mokyklos teiks paraiškas, bus vertinamas jų noras ir pasirengimas dalyvauti šiame projekte. Taip pat bus reikalingas ir  tėvų pritarimas“, - teigiama atsakyme.

Planuojama, kad kompiuteriai pasieks penktokus ateinančiais mokslo metais.


Šiame straipsnyje: mokiniaikompiuterisšvietimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių