Penkių vaikų motinoms – valstybiniai medaliai

  • Teksto dydis:

Penkis ir šešis vaikus dorais žmonėmis išauginusias motinas, kurioms pastaruosius trejus metus mokamos antrojo laipsnio valstybinės pensijos, nuo 2018-ųjų numatoma pradėti apdovanoti valstybiniais medaliais ir vienkartinėmis premijomis, antradienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Iki 2014-ųjų antrojo laipsnio valstybinės pensijos buvo skiriamos ne mažiau kaip septynis dorus vaikus išauginusioms motinoms, o pastaruosius trejus metus jos mokamos ir penkių bei šešių vaikų gimdytojoms.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis ir 290 eurų vienkartinė premija iki šiol teikiama tik toms mamoms, kurios tinkamai užaugino septynias ir daugiau atžalų, tad norint deramai pagerbti visas antrojo laipsnio valstybinės pensijos vertas motinas parengta įstatymo pataisa, suteiksianti teisę į valstybinį medalį. Paprastai ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis daugiavaikėms mamoms įteikiamas Motinos dienos proga.

Anot „Lietuvos žinių“, teisę į antrojo laipsnio valstybinę pensiją, kuri šiuo metu siekia 116 eurų per mėnesį, penkis ir šešis vaikus dorais žmonėmis išauginusioms motinoms iškovojo Rietavo savivaldybėje įkurta nevyriausybinė organizacija „Motulės delnuos".



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Mano nuomone, būtina sąlyga turėtų būti vaikų auginimas šeimoje, o ne vaikai prigimdyti nuo skirtingų sugyventinių. Ar gi dora nuolat besikeičiantys sugyventiniai? Kai vaikai net nežino, kas jų tėvai?

Taigi

Taigi portretas
O ką tai reiškia " dorais žmonėmis", ar jei į šulinį vaikų neįmetė, tai jau ir dori? Ar iš savo uždirbtų pinigų tuos vaikus užaugino, ar iš pašalpų, tai juk dirbantieji jas ir jų vaikus ir išlaikė? Tai už ką čia medaliai? Ar labai doros tos daugiavaikių atžalos, kur dar nesulaukusios net pilnametystės jau vaikelius gimdo nuo vis skirtingų sugyventinių? O tos šeimos, kur augina du vaikelius, ne iš pašalpų, o iš savo uždirbtų pinigų, tai tos motinos gal " nedoros" ? Kodėl joms niekas medalių ir papildomų pensijų nedalina?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių