Pavasaris rodo nagus: šiluma maišysis su liūtimis ir perkūnija

Antradienis, sinoptikų teigimu, bus šilčiausia šios savaitės diena, tačiau pasidžiaugti ir padrybsoti ant pievelės trukdys iš Kaliningrado atslenkantys juodi debesys.

Antradienis, sinoptikų teigimu, bus šilčiausia šios savaitės diena (įskaitant ir artėjantį ilgąjį savaitgalį), tačiau pasidžiaugti ir padrybsoti ant pievelės trukdys iš Kaliningrado atslenkantys juodi debesys. Balandžio 28-ąją vieni rajonai sulauks lietaus, kiti – škvalo ir netgi krušos.

Antradienio rytas visoje Lietuvoje buvo šiltas – apie 10–13 laipsnių šilumos. Naktį lijo tik pajūryje, čia nugriaudėjo ir perkūnija.
„Per Kaliningradą Lietuvos link slenka aktyvių lietaus debesų juosta, juos lydi ir perkūnija. Netrukus perkūnija prasidės ir mūsų šalies vakariniuose rajonuose“, – perspėjo sinoptikė E. Gečaitė.

Jos teigimu, antradienį dėl atslinkusio aktyvaus atmosferos srauto daugelyje Lietuvos rajonų sulauksime trumpų, vasarinio pobūdžio liūčių.  Centriniuose rajonuose numatomas smarkus lietus – netgi kruša.

Dalyje rajonų griaudės perkūnija, jos metu prasidės škvalas, o vėjo greitis sieks iki 15-20 metrų per sekundę.

„Nepaisant tokių orų, ši diena bus viena šilčiausių: pirmoje dienos pusėje daugelyje rajonų saulė orą spės įšildyti iki 20–25 laipsnių šilumos“, – sakė sinoptikė E. Gečaitė.

Šilčiausia bus rytų Lietuvoje, o lietaus laistomuose vakariniuose rajonuose termometrai rodys 15–17, pajūryje bus dar vėsiau – 11–13 laipsnių šilumos.

Sinoptikai prognozuoja, jog antradienį lis visoje Lietuvoje, rytiniuose rajonuose –  labiau antroje dienos pusėje.

Nuo trečiadienio orai ims vėsti ir naktimis temperatūra kris iki 3–8 laipsnių šilumos. Dieną temperatūra taip pat bus gerokai žemesnė: 8–13 laipsnių, nepavyks išvengti ir lietaus.

Panaši temperatūra laikysis ir ketvirtadienį, nors orai taps sausesni. Naktys taps mažiau debesuotos, todėl – dar vėsesnės. Vietomis galimos netgi šalnos.

Ilgasis savaitgalis prasidės ramiomis naktimis, tačiau trumpalaikio lietaus taip pat bus. Naktį temperatūra laikysis apie 2–7 laipsnius, dieną – 12–17 laipsnių šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių