Pavasario teks palaukti: šąla ir šals iki -23

Tik dvi dienas, antradienį ir trečiadienį džiaugėmės Lietuvą staiga užliejusia pavasario šiluma. Temperatūra trečiadienį pakilo iki 6-9, Varėnoje iki 11 laipsnių šilumos. Tačiau pavasaris neįsitvirtino.

Iš arktinių platumų ir toliau plūsta sausas, labai šaltas oras. Savaitės pabaigos ir kitos savaitės pradžios orus Lietuvoje lems nuo Grenlandijos anticiklono nutįsęs aukšto slėgio gūbrys. Vyraus sausi, dažnai mažai debesuoti ir žiemiškai šalti orai - skelbia portalas orai.lt

Lietuvoje sniego tikimybė nedidelė, ankstyvą šeštadienio rytą kai kuriose šalies vietovėse spaudė net 21 laipsnio šaltukas, rodo sinoptikų duomenys.

Anot sinoptikų, šeštadienį sniego tikimybė maža, bus plikledis, pūs žvarbus šiaurės rytų vėjas. Temperatūra pakils tik iki 1–6 laipsnių šalčio.

Šeštadienio rytas šalčiausias buvo Dūkšte (21 laipsnis šalčio) ir Utenoje (20 laipsnių).

8 valandos duomenimis, Utenoje buvo 18 laipsnių šalčio, Šiauliuose - 15, Panevėžyje, Laukuvoje - 13, Vilniuje -12, Kaune - 10 laipsnių šalčio, o Klaipėdoje buvo šilčiausia - 8 laipsniai šalčio.

Sekmadienio naktis prognozuojama šalta - nuo 12 iki 18 laipsnių šalčio, o dieną bus 5-8 laipsnių šalčio.

Anot LRT sinoptikės Viktorijos Grušaitės, itin šalta bus naktis į pirmadienį. Šiauriniuose rajonuose temperatūra gali nukristi iki 23 laipsnių šalčio. Teigiama, kad šiomis dienomis Lietuvoje fiksuojami ir temperatūrų rekordai.


Šiame straipsnyje: oraišalčiaipavasarisspeigas

NAUJAUSI KOMENTARAI

šiaip

šiaip portretas
ne kas, nes daug kur praktiškai nebėra sniego. Kaune iš esmės tik pavėsyje ir pietiniuose šlaituose jo likę, o kitur - nulis. sniegas neleidžia žemei atšalti net prie ypač šaltų naktų. o dabar ta žemė įšals taip, kaip visą žiemą nebuvo įšalusi. dėl to atodrėkis bus sunkesnis. kad dar bent saulė ne taip spigintų, nes medžiams, ypač spygliuočiams, tai yra atsispvekinimo su spygliais pranašas.

rr

rr portretas
per telika rekavo, kad atsils, tai kur siluma?

jonas

jonas portretas
nesamones iki 15 gal bus jei meluoja kasdien apie orus
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių