Patvirtintos atnaujintos ugdymo bendrosios programos

Švietimo ministras  Algirdas Monkevičius patvirtino atnaujintas bendrąsias programas, kuriose toliau plėtojami ankstesnių metų šiose programose suformuoti ugdymo turinio pagrindai.

Bendrųjų programų paskirtis – apibrėžti pradinio ir pagrindinio ugdymo turinį, siekiant ugdymo dermės, prieinamumo ir kokybės visose šalies mokyklose. Rengiant bendrąsias programas remtasi šiais principais: aktualumo visuomenei ir mokiniui, vertingumo tolesniam mokymuisi ir darbui, prieinamumo, darnios plėtros.

Ugdymo turinys bendrosiose programose apibrėžiamas aprašant numatomus mokinių mokymosi pasiekimus, pateikiant rekomenduojamas ugdymo gaires, nurodant dalykų turinio apimtį ir aprašant mokinių pasiekimų lygių požymius.
Mokyklos ir mokytojai, vadovaudamiesi bendrosiomis programomis, formuoja mokyklos ir klasės ugdymo turinį: pritaiko jį pagal klasių ir mokinių poreikius taip, kad mokiniai pagal savo išgales pasiektų kuo geresnių rezultatų.

Atnaujintos bendrosios programos orientuoja į bendrųjų kompetencijų ir esminių dalykinių kompetencijų ugdymą, ypatingą dėmesį kreipiant į mokymą mokytis; ugdymo individualizavimo gilinimą, ugdymo turinio integralumo didinimą.

2010 m. bus atnaujinama Pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo programa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių